Bygg- och miljöchef

Om tjänsten

Bygg- och miljöchef

Tjänst: Bygg- och miljöchef

Företag: Nykvarns Kommun

Sista ansökan: 2021-03-14

Ansökan: Ansök här

Företagspresentation

Sedan starten för 20 år sedan har vi gjort det tillsammans. Vi har delat en gemenskap och en tro på att vi kan lyckas. Vi kan göra skillnad. Vi kan bygga något för framtiden. Denna anda – präglad av driv, engagemang och nyfikenhet – är med oss än i dag. Vi är en liten kommun. Det är vår styrka. Därför är samarbete en självklarhet som präglar vårt sätt att se på världen.

Vi är också en kommun med olika människor med olika bakgrunder. Stora som små. Gamla som nya. Människor som ser och tar ansvar för varandra och den omgivning de bor och verkar i. Vi är övertygade om att vi tillsammans skapar möjligheter och förutsättningar för att möta morgondagen. Vår gemenskap är något unikt som är svår att fånga med ord. Den är mer av en känsla. En känsla av öppenhet och tillhörighet. Av att vi alla har något gemensamt.

Vi kallar det för Nykvarnsandan.

Nykvarns kommun har drygt 11 000 invånare i skärningspunkten mellan den växande Stockholmsregionen och den dynamiska Mälardalen, 30 minuter från Stockholms city. Med över 700 anställda är kommunen största arbetsgivaren.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som bygg- och miljöchef leder du det nyinrättade bygg- och miljökontoret. Vårt uppdrag är att ansvara för de områden som rör myndighetsutövning i kommunens samhällsbyggnadsprocess. Kontoret består av totalt 17 medarbetare varav två direktrapporterande chefer, bygglovschef och miljöchef. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp.

Ditt uppdrag som bygg- och miljöchef:

 • Arbeta för att förenkla och utveckla samtliga processer inom kontoret för att göra det enklare för medborgare, näringsliv och andra intressenter att få hjälp i myndighetsutövningsfrågor.
 • Arbeta för ökad digitalisering och enkla e-tjänster.
 • Ansvarig för kontorets styrnings- och uppföljningsprocesser avseende både ekonomi och verksamhet.
 • Du leder verksamheten utifrån de politiska satta målen och utvecklar verksamheten för framtiden.
 • Du skapar ordning och reda och utvecklar administrativa och interna processer och rutiner för att skapa goda förutsättningar för att sköta verksamheten rättssäkert, snabbt och kvalitativt.
 • Arbeta aktivt med att skapa en god social och organisatorisk arbetsmiljö.
 • Styrning och ledning är en viktig del i ditt arbete och du ingår i kommunens ledningsgrupp och förväntas därmed också bidra till hela kommunens verksamhet och utveckling där vi tillsammans arbetar långsiktigt för Nykvarn.

Din profil

Vi söker en relationsinriktad bygg- och miljöchef som tillsammans med sina medarbetare ska utveckla det nyinrättade kontorets arbete och fortsätta bygga organisationen till en sammanhållen och effektiv verksamhet.

Genom ett coachande förhållningssätt stöttar du dina medarbetare i deras uppdrag och utveckling. Din roll är att skapa förutsättningar för medarbetarna att växa inom ramen för sina uppdrag. Du behöver vara en ledare med förmåga att kombinera ödmjukhet, tydlighet och beslutsamhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig potential i urvalet men för att lyckas i rollen tror vi att du har:

 • En för tjänsten relevant högskoleutbildning alternativt kunskap förvärvad genom erfarenhet som kan likställas med detta.
 • Dokumenterad, flerårig erfarenhet av att leda medarbetare inom liknande verksamhet, gärna inom samhällsbyggnad.
 • Erfarenhet från politiskt styrd verksamhet.
 • God svenska i tal och skrift.

Vid en intervju kommer vi att fästa stor vikt vid kompetenser som planering, relationsbyggande, påverkan-influens, kundfokus, kommunikation och förändringsbenägenhet.

Ansök redan idag!

Passar du in på ovanstående profil och lockas av detta spännande uppdrag, tveka inte att ansöka redan idag!

Sök tjänsten genom att klicka på ansök och registrera dig i vår databas, detta för att följa riktlinjer enligt GDPR.

Ansvarigt rekryteringsteam hos Unik Resurs är;

Kristina Lind, kristina.lind@unikresurs.se, 076-778 15 13 samt

Helena Lantz, helena.lantz@unikresurs.se, 073-656 04 66

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser