Bygglovsarkitekt

Om tjänsten

Bygglovsarkitekt

Tjänst: Bygglovsarkitekt

Företag: Sundbybergs Stad

Sista ansökan: 2021-01-25

Ansökan: Ansök här

Sundbyberg växer med dig! Levande, nytänkande, tillsammans

Här på bygglovsenheten på Samhällsbyggnads- och serviceförvaltningen är vi en viktig del i stadsutvecklingsprocessen. Sundbyberg är till ytan en liten kommun och beslutsvägarna är korta, staden jobbar med det gemensamma målet att skapa en attraktiv och väl gestaltad stad för våra invånare och besökare. För detta behöver vi ha en god sammanhållning och arbeta tillsammans. På bygglov hanterar vi bygglovs- och anmälningsärenden, utövar tillsyn och ger rådgivning. På enheten är vi en liten skara medarbetare vilket bidrar till ett varierat arbete med stort eget ansvar. Vi söker nu en bygglovsarkitekt när en av våra medarbetare går i pension.

Dina arbetsuppgifter består av att självständigt handlägga bygglovsärenden, göra platsbesök, möta medborgare och ge rådgivning. Dina ärenden spänner mellan små ärenden så som balkonginglasning till stora ärenden så som nybyggnation av flerbostadshus. Bygglovsbeslut fattas i stor omfattning på delegation. I ditt dagliga arbete har du kontakt med medborgare, byggherrar och andra myndigheter. Du kommer också ingå i stadens övergripande arbete med arkitektur och gestaltning. Vår organisation är liten och varierande arbetsuppgifter kan förekomma. Vår grupp jobbar tillsammans där vi stöttar och ställer upp för varandra.

Vi vill att du har examen som arkitekt samt gärna har arbetat som bygglovsarkitekt ett par år. Du känner väl till plan- och bygglagen, Boverkets byggregler och att arbeta i en politiskt styrd organisation. Du kan självständigt organisera och prioritera ditt arbete samt ta egna initiativ. Då en stor del av arbetet innebär kontakt med andra människor krävs att du är förtroendeingivande, lyhörd, serviceinriktad och bra på att kommunicera i tal och skrift på svenska. Du är intresserad av utvecklingsarbete och delar med dig av dina kunskaper, erfarenheter och positiva anda.

Vi står inför att digitalisera vår bygglovsprocess och vi sätter värde på om du har erfarenhet av detta.

Befattningen är en tillsvidare anställning på heltid med tillsättning enligt överenskommelse.

Ansök senast den 25 januari, 2021. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller brev utan hänvisar till nedanstående länk.

Kontaktpersoner

Angelica Vernersson

tf bygglovschef

08-706 80 00

angelica.vernersson@sundbyberg.se
Facklig kontaktperson

Nås via kommunens växel

08-706 80 00

Vill du komma till oss? Skicka din ansökan idag!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser