Bygglovschef sökes till Upplands Väsby kommun

Vår målsättning i Upplands Väsby kommun är att bli en av de främsta bygglovsverksamheterna inom Sveriges kommuner. Vill du vara med och leda det arbetet? Sök då tjänsten som Bygglovschef hos oss!

Om tjänsten

Bygglovschef sökes till Upplands Väsby kommun

Tjänst: Bygglovschef sökes till Upplands Väsby kommun

Företag: Upplands Väsby Kommun

Sista ansökan: 2020-10-18

Ansökan: Ansök här

Om oss och uppdraget

Bygg- och miljökontoret hanterar bygglovsprocessen, utövar tillsyn enligt bland annat miljöbalken och ansvarar för kommunens MBK-verksamhet. Med kontorschef som närmaste chef ingår du i kontorets ledningsgrupp tillsammans med Miljöchef, Kart och GIS-chef samt verksamhets- och ekonomicontroller.

Som Bygglovschef har du i huvuduppgift att samordna, leda och utveckla avdelningens två verksamhetsområden; tillsyn och bygglov. Du har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för avdelningen, som består av 11 medarbetare. Ditt närmaste team på bygglovavdelningen består av två teamledare, en för bygglovsverksamheten och en för tillsynsverksamheten. I rollen ingår även ansvar för verksamhetsplanering och uppföljning på avdelningsnivå. Du vid behov föredragare i nämnd inom eget verksamhetsområdet.

Det pågår även en digitalisering av vår bygglovsverksamhet, för att förbättra handläggningstider och stöd till sakägare vid ansökan och handläggning av deras ärenden. Vår målsättning är att bli en av de främsta bygglovsverksamheterna inom Sveriges kommuner.

Kvalifikationer

  • Vi söker dig med akademisk utbildning inom verksamhetsområdet samhällsbyggnad eller motsvarande som bedöms likvärdig.
  • Du behöver ha tidigare erfarenhet av att arbeta i en ledande befattning inom kommunal eller statlig verksamhet, samt kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift.
  • Det är önskvärt men inget krav om du har kunskaper i Plan- och bygglagen (PBL).

Som person är du trygg och har bland annat förmågan att vara säker även i osäkra sammanhang. Du är strukturerad och organiserar ditt arbete väl samt säkerställer att arbetet håller deadlines. För att lyckas och trivas i rollen behöver du även vara relationsskapande, du har lätt för att skapa nya relationer.

Vi erbjuder dig

Som chef har du möjlighet att delta i ett Mentorsprogram, antingen som adept eller som mentor beroende på ditt behov och kompetens. För att du ska känna sig trygg i din roll som chef hålls regelbundet utbildningar inom bland annat arbetsmiljö. Fyra gånger per år hålls även ett Ledarforum för kommunens alla chefer.

Vi är måna om att du ska må bra och ger dig friskvårdsbidrag samt vid behov tillgång till ett kostnadsfritt professionellt personalstöd. För din trygghet omfattas du av försäkringar och företagshälsovård. En anställning i Upplands Väsby kommun innebär marknadsmässig lön, semester och tjänstepension enligt kollektivavtal.

Övrig information

Det är viktigt för Upplands Väsby kommun att rekrytera in rätt person på rätt plats! Därför rekryterar vi kompetensbaserat. På så sätt tror vi att vi kan hitta bästa matchningen av kandidat för just den här tjänsten.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser