Bygglovskoordinator till Miljö- och byggnadsförvaltningen

Om tjänsten

Bygglovskoordinator till Miljö- och byggnadsförvaltningen

Tjänst: Bygglovskoordinator till Miljö- och byggnadsförvaltningen

Företag: Solna stad

Sista ansökan: 2021-01-20

Ansökan: Ansök här

Vill du vara med och arbeta med bygglovsfrågor i en av Sveriges snabbast växande kommuner? Är du utvecklingsorienterad, strukturerad och har tidigare erfarenhet inom bygg- eller samhällsbyggnad? Vi på Solna stad kan nu erbjuda dig en tidsbegränsad roll som koordinator till vår administrativa avdelning där du får möjlighet att arbeta i en varierad vardag med hantering av processerna kring bygglov

Vad innebär arbetet?

Som bygglovskoordinator arbetar du med de administrativa processerna kring bygglov och bygganmälan samt med rådgivning och upplysning till allmänheten och till stadens övriga förvaltningar. Du arbetar i nära samarbete med övriga koordinatorer och med bygglovshandläggare, bygglovsarkitekter och byggnadsinspektörer på bygglovsenheten. Som bygglovskoordinator arbetar med uppföljning och bevakning av pågående bygglovsärenden, vilket innebär att du kommer att få stor insyn i de pågående byggprojekt som pågår i staden. I Solna har vi ett högt tempo och vi jobbar både med stora och små byggherrar. Byggnadsbeståndet består av flerbostadshus i stadsmiljö, köpcentra, kontorshus, institutionsbyggnader, en liten andel småhus men också slottsmiljöer.

Som bygglovskoordinator arbetar du framförallt i byggnadsnämndens ärendehanteringssystem Castor, en förutsättning för att trivas i rollen är därför att du van att arbeta i ett ärendehanteringssystem och är bra på att arbeta digitalt. Vi ser gärna att du också vill vara med och bidra i utvecklingen av våra digitala processer.

Tjänsten passar dig som gillar att ha många bollar i luften och trivs i en varierad vardag där du hanterar en mängd olika typer av ärenden.

Tjänsten är placerad på Miljö- och byggnadsförvaltningen, administrativa avdelningen. Administrativa avdelningen är en relativt nybildad avdelning med uppdrag att ge relevant stöd med hög kvalitet till förvaltningens verksamheter. På avdelningen arbetar 12 personer med förvaltningens administration framförallt inom registratur, arkiv och verksamhetsnära stöd.

Vem söker vi?

  • Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot tex. bygg eller samhällsbyggnad.
  • Har du arbetat i liknande roller tidigare och har erfarenhet av PBL är detta självklart meriterande.
  • Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten.
  • Som person är du serviceinriktad och tycker det är kul att hjälpa till och samarbeta med andra människor.
  • Du är också noggrann och tydlig samt tycker det är roligt att arbeta mot mål på ett strukturerat sätt.
  • Du är duktig på att kommunicera på ett enkelt sätt och tycker om att kommunicera runt byggnadsfrågor.
  • Din att förmåga att uttrycka dig i tal och skrift är god och du har stor erfarenhet av att arbeta digitalt och erfarenhet av att arbeta i Officepaketet.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Peter Wråke som är administrativ chef på miljö- och byggnadsförvaltningen på peter.wrake@solna.se

Tjänsten är en visstidsanställning på ett år på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-01-20. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Miljö- och byggnadsförvaltningen tar fram detaljplaner när nya bostäder, kontor och skolor ska byggas och arbetar med bygglov, mätning och kartor. Vi arbetar med att förbättra Solnas yttre miljö och människors hälsa samt att bevara Solnas natur. Vi har ansvar för tillsyn av livsmedelshantering, inomhusmiljö och miljöfarliga verksamheter. Även naturvård och miljöövervakning ingår i förvaltningens ansvarsområde.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser