Driven projektledande exploateringsingenjör

Om tjänsten

Driven projektledande exploateringsingenjör

Tjänst: Driven projektledande exploateringsingenjör

Sista ansökan: 2021-02-05

Ansökan: Ansök här

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvaliteten på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.

Vill du arbeta som projektledande exploateringsingenjör inom samhällsbyggnad och vara med att skapa framtidens Åkersberga stad och skärgårdskommunen Österåker?

Vi söker dig, en driven exploateringsingenjör, med stort intresse för samhällsbyggnad! Är du den vi söker?

Som exploateringsingenjör arbetar du aktivt i samhällsbyggnadsprocessen med mark- och exploateringsfrågor ur ett ekonomiskt, fastighetsjuridiskt och tekniskt perspektiv. Österåkers kommun planerar och genomför många spännande stadsbyggnads- och infrastrukturprojekt. Förtätning och utveckling av centrala Åkersberga pågår, liksom planering, utveckling och omvandling av fritidshusområden.

Vi behöver fler engagerade och skickliga medarbetare som är redo att anta våra framtida utmaningar!

Ditt nya jobb

Som exploateringsingenjör kommer du att ingå i ett glatt och kompetent team på kommunens exploateringsenhet. I våra samhällsbyggnadsprojekt deltar exploateringsingenjörer både som projektledare och projektdeltagare.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att innebära:

projektleda exploateringsprojket, vara deltagare i arbetsgruppen avseende detaljplan, arbete med exploaterings- och plan genomförandefrågor. Du kommer även arbeta med genomförande av exploateringsarbete, exploateringskalkyler, ansvara för upprättande av avtal och förhandla om köp och försäljning av mark, samt fastighetsjuridiska frågor som berör fastighetsbildning, arrenden, servitut och nyttjanderätter.

Våra medarbetare har ett stort eget ansvar för sitt arbete och sin arbetstid. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera ett professionellt arbete med familj och fritid. Vi erbjuder bland annat flextid, friskvårdsbidrag, friskvårdstid och möjlighet att växla semesterdagstillägg till ledig tid.

Din profil

  • Vi söker dig som är civilingenjör inom lantmäteri, samhällsbyggnad eller som har annan motsvarande högskoleutbildning.
  • Viktigt för oss är att du har stort intresse för helhetsbilden i samhällsplaneringen och kan arbeta med genomförandefrågor i alla skeden.
  • Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av rollen som exploateringsingenjör, förhandling och exploateringsavtal samt arbetat i en politiskt styrd organisation.
  • Har du även arbetet med detaljplaneprocessen, projektledning samt arbete i projektform ses det också som meriterande.
  • Du är engagerad, kommunikativ och sätter stort värde på öppenhet och god samarbetsförmåga.
  • I ditt sätt att arbeta är det viktigt att du har en god förmåga till såväl självständigt arbete som arbete i grupp och att du har en god känsla för prioriteringar.
  • Viktigt är också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Då en stor del av arbetet innefattar kontakt med fastighetsägare, byggherrar, medborgare och att arbetsleda kollegor och konsulter krävs det att du har god förmåga att skapa och vårda relationer.

Anställningens omfattning

Heltid, 100 %

Anställningsform

Tillsvidare

Tillträde

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

2021-02-05

Österåkers kommun söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Kontaktuppgifter till våra fackliga företrädare hittar ni här.

Vi har inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi önskar därför att inte bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Tre mil till Stockholm, 1 100 öar, 93 mil kustlinje och ett lite härligare sätt att leva. Vi i Österåker är stolta över vår storstadsnära skärgårdsmiljö där det natursköna kulturlandskapet alltid finns nära. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med småstadskaraktär. Här utvecklar vi ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka. Österåker kännetecknas av entreprenörsanda och en stark kultur av företagande.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser