Enhetschef Byggledning och Byggkontroll

Om tjänsten

Enhetschef Byggledning och Byggkontroll

Tjänst: Enhetschef Byggledning och Byggkontroll

Företag: Svenska kraftnät

Sista ansökan: 2021-11-15

Ansökan: Ansök här

Vill du också arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi söker en chef till enheten Projektledning Kabel som vill vara med och utveckla vår projektverksamhet. Du kommer att få möjlighet att arbeta med några av Sveriges viktigaste infrastrukturprojekt där du och dina medarbetare kan göra en verklig skillnad.

Svenska Kraftnät ökar investeringstakten och vi behöver förstärka vår kapacitet som beställarorganisation. Därför söker vi nu efter en chef till enheten Byggledning och Byggkontroll som ligger inom avdelning ledningsprojekt, Division Nät. Det här är en enhet under utveckling som kommer att fortsätta att expandera. Du kommer i din roll som chef för enheten att få goda möjligheter att forma både gruppens sammansättning framgent samt även de processer och rutiner som behövs för att möjliggöra ett effektivt arbete.

Om tjänsten

Enheten ansvarar för bygglednings- och byggkontrollsfunktionen i luftlednings- och kabelprojekt. Enheten är under uppbyggnad och består idag av 7 medarbetare som arbetar i rollerna som byggledare och inom byggkontroll och ca 20 resurskonsulter i rollen som byggkontrollanter.

Dina medarbetare i enheten har ett nära samarbete med Svenska kraftnäts projektledare och kommer vara direkt bidragande till att säkra utbyggnaden av kraftnätet. I och med att både resursbehovet och enheten kommer att expandera blir en viktig del att leda, motivera och utveckla medarbetare samt de resurskonsulter som utgör en viktig del i verksamheten.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg alternativt på något av våra lokalkontor i Sundsvall, Sollefteå, Luleå eller Göteborg.

Dina arbetsuppgifter

I chefsrollen ingår att bygga upp och vidareutveckla enhetens verksamhet och kompetensområdet inom byggledning och byggkontroll på Svenska kraftnät. Rollen innebär en stor del nätverkande och samarbete med andra enheter och funktioner. Enhetschef Byggledning och Byggkontroll ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar till avdelningschef Ledningsprojekt. En stor del verksamhetsutveckling och strategiarbete ingår också i rollen.

Tjänsteresor inom Sverige förekommer frekvent.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en ingenjörsexamen inom t.ex. samhällsbyggnad, väg och vatten, bygg, elkraft, energiteknik, maskinteknik, eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdigt.

Du har goda kunskaper i entreprenadjuridik (AB, ABT) och erfarenhet av komplexa infrastrukturprojekt. Du har erfarenhet att leda teknikspecialister i projektarbete och chefserfarenhet med personal- och resultatansvar. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift

I rollen är det meriterande om du har följande erfarenheter:

Erfarenhet av att leda projekt inom region- och/eller stamnät

Kompetens inom AMA

Kompetens och arbetslivserfarenhet inom förändringsledning

Dina personliga egenskaper

Som person är du initiativtagande och trivs i en roll där du har mandat att självständigt ta beslut. I ditt ledarskap är du motiverande och skapar förutsättningar för medarbetare att uppnå gemensamma mål. Du har förmåga att se till det större perspektivet och vågar fatta beslut trots tidvis begränsad information. Du är mål och resultatorienterad och har förmåga att skapa processer och struktur när enheten expanderar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Avancos. Vill du veta mer, kontakta gärna rekryteringskonsult Christopher Hager, tel. nr. 0700 94 74 94 eller via e-post christopher.hager@avancos.se. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 15 november 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket – vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision ”Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling”. Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser

Det senaste