Hållbarhetssamordnare i stora projekt

Brinner du för att bygga ett hållbart samhälle? Är du intresserad av att jobba i stora anläggnings-och infrastrukturprojekt? Om du dessutom har erfarenhet av hållbarhetsstyrning och gillar att arbeta tillsammans med sociala, engagerade och kompetenta konsultkollegor kan du vara hållbarhetskonsulten vi letar efter!

Om tjänsten

Hållbarhetssamordnare i stora projekt

Tjänst: Hållbarhetssamordnare i stora projekt

Företag: WSP Environmental Sverige

Sista ansökan: 2020-09-30

Ansökan: Ansök här

WSP är involverade i många spännande samhällsbyggnadsprojekt där hållbarhet är centralt. Vi söker nu medarbetare till vår avdelning Miljömanagement i Stockholm som vill axla nyckelrollen som hållbarhetssamordnare i stora projekt.

Vi söker dig som vill bidra till en mer hållbar värld genom att arbeta som hållbarhetskonsult, primärt inom större infrastrukturprojekt. I de projekt vi arbetar i använder vi både befintliga och utvecklar nya arbetssätt och metoder för att hantera hållbarhet på ett systematiskt sätt. Genom branschsamarbetsprojekt har vi fått möjlighet att ihop med branschens aktörer identifiera utmaningar och utveckla arbetssätt för att hantera dessa i hela anläggningsbranschen. Tillsammans arbetar vi med att öka hållbarhetsnivån i samhällsbyggnadsprojekt och med att göra verklig skillnad.

WSP erbjuder en stimulerande och utvecklande miljö med goda möjligheter för medarbetarna att påverka sitt eget arbete och att göra skillnad i samhället. Vi arbetar för ett ökat samarbete med våra kollegor i andra länder och uppmuntrar internationella kontakter och uppdrag. Hos oss vill vi att även konsulterna ska vara hållbara. Det innebär bland annat att 40 timmars arbetsvecka är det normala och att vi undviker ensamarbete i möjligaste mån.

Ansvarsområde

 • I rollen som hållbarhetssamordnare kommer du ägna ungefär hälften av din tid åt att arbeta i stora projekt som WSP driver där många teknikdiscipliner är involverade, exempelvis projektet för utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm.
 • Rollen innebär också arbete i uppdrag där du är beställarens interna stöd i hållbarhetsfrågor, där du hjälper till med kravställning och uppföljning av hållbarhet i deras projekt.
 • Din roll som hållbarhetssamordnare kommer även kombineras med andra uppdrag inom hållbarhet, där du har stor möjlighet att påverka din egen utveckling.
 • I de stora projekten kommer du ha ansvaret för att driva uppdragens hållbarhetsstyrning samt leda och följa upp arbetet med klimat- och resurseffektivisering, hållbara materialval ur miljö- och hälsoperspektiv samt riskbedömning av leverantörskedjor.
 • Genom tätt samarbete med samtliga ingående discipliner och teknikområden hjälper du dem att identifiera relevanta hållbarhetsaspekter.
 • Utifrån dessa hållbarhetsaspekter ansvarar du även för att förebyggande och förbättrande åtgärder bland annat utifrån miljöbalkens hänsynsregler ska tas fram.
 • Du säkerställer även att uppdragen uppfyller lagar och krav inom området miljö och hållbar utveckling.
 • Som hållbarhetssamordnare har du en uppdragsledarroll med ansvar för kvalitet samt tid- och resursplanering för andra medarbetare inom teknikområde Hållbarhet.

Kvalifikationer

 • För att lyckas väl i rollen tror vi att du har ett par års relevant arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen.
 • Du har god erfarenhet från projektledning och är i grunden civilingenjör med kunskap om miljö och hållbarhet.
 • Meriterande är om du arbetat som konsult och har erfarenhet från andra teknikområden än miljö/hållbarhet, samt om du har kunskap om och erfarenhet av hållbarhetscertifieringssystem som CEEQUAL.
 • Det är viktigt för oss att du vill arbeta i konsultrollen.
 • Det ställer höga krav på att du är drivande, engagerad, kommunikativ och ansvarstagande.
 • För att trivas hos oss tror vi att du är en social person som brinner för hållbarhet, en varierande vardag och uppskattar samverkan med många personer.
 • Då mycket av vår dagliga kontakt med kunder samt de handlingar vi levererar är på svenska är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska, både i tal och i skrift. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Ansökningar med CV och personligt brev till denna tjänst mottages och hanteras löpande med sista ansökningsdag 2020-09-30.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.  wsp.com

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser