Hållbarhetsspecialist – Klimat

Om tjänsten

Hållbarhetsspecialist – Klimat

Tjänst: Hållbarhetsspecialist – Klimat

Företag: JM AB

Sista ansökan: 2021-04-05

Ansökan: Ansök här

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen.

Om tjänsten

Vi söker nu en Hållbarhetsspecialist med fokus på klimatområdet. Rollen tillhör Hållbarhetsavdelningen inom koncernstab Verksamhetsutveckling och är en utökning av en redan väletablerad hållbarhetsavdelning. JM har idag branschens mest ambitiösa klimatmål; utsläpp nära noll år 2030. Vi jobbar aktivt för att minska koldioxidbelastningen från bostadsbyggandet och som Hållbarhetsspecialist klimat kommer du att driva klimatarbetet på JM genom att ta fram strategier, handlingsplaner och konkreta åtgärder för minskad klimatpåverkan.

Dina arbetsuppgifter och arbetsdagar på JM kommer att vara mycket varierande. Du kommer att arbeta i hela koncernen, i de länder och i de regioner JM är verksamma.

I rollen ingår bland annat att:

  • Leda JMs nystartade strategiska klimatråd
  • Leda arbetet med att minska klimatpåverkande utsläpp inom koncernen samt att implementera en rad förbättringar i byggprocessen.
  • Förändringsleda organisationen och implementera rutiner för klimatarbete
  • Projektleda klimatförbättrande projekt
  • Analysera klimatutsläpp
  • Utbilda inom klimatområdet såväl internt som externt
    Samarbeta och nätverka i externa forum, men även inom organisationen

Du rapporterar till Hållbarhetschef Maria Sandell och tjänsten är placerad i JMs moderna och fina lokaler i Frösunda.

Din profil

Vi söker dig som har minst fyra års relevant yrkeserfarenhet inom strategiskt hållbarhetsarbete med inriktning på klimatfrågor. Vi ser att du har en ingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad samt har erfarenhet från fastighetsbranschen (bygg/ägarsidan/konsult) där du arbetat med inriktning mot hållbarhetsfrågor.Du har erfarenhet av projektledning, goda kunskaper om samhällsbyggandets klimatpåverkan och en god kommunikationsförmåga. Har du arbetat med bostadsprojektering och/eller har entreprenaderfarenhet är det meriterande. Likaså om du har erfarenhet av att arbeta med klimatfrågan inom ett liknande företag eller bransch. Kanske på ett fastighetsbolag eller i rollen som konsult.

För att vara framgångsrik i rollen har du ett gediget intresse för byggrelaterade miljö- och hållbarhetsfrågor. Du trivs med att förmedla kunskap till andra och känner dig bekväm med att hålla presentationer för större grupper. Du är resultatorienterad, analytisk och har starkt eget driv. Vidare vill vi att du har lätt för att skapa goda relationer och trivs med att samverka med andra. En stor del av arbetet drivs i projektform varför det är viktigt att du är bra på att sätta tydliga mål och fungera som kravställare.

För oss på JM är det viktigt att du delar våra kärnvärden: långsiktighet, engagemang, kvalitet, stilkänsla, lyhördhet och pålitlighet.

Vi erbjuder

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor.

Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen

Kontakt och ansökan

Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren 08-120 50 427 alt Katarina Norberg 08-120 50 424. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser