Miljöchef till samhällsbyggnadsförvaltningen

Om tjänsten

Miljöchef till samhällsbyggnadsförvaltningen

Tjänst: Miljöchef till samhällsbyggnadsförvaltningen

Företag: Vallentuna Kommun

Sista ansökan: 2022-11-20

Ansökan: Ansök här

Har du mod att gå före och skapa ett Vallentuna där människor och idéer växer? Är du en erfaren ledare och har erfarenhet från arbete inom miljöområdet? Söker du ha en nyckelroll i att utveckla en myndighetsutövning med hög kvalitet och hög servicenivå till både medborgare och företag?

Vallentuna kommun har mod att gå före. Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller innovativa lösningar, smarta arbetssätt och en effektiv organisation. Som ledare har du en central roll i utvecklingsarbetet. Kommunen som arbetsplats präglas av ett samförstånd mellan politik och verksamhet, där det gemensamma intresset och ansvaret för Vallentunas bästa lyser igenom. Bemötande, tillgänglighet och kundens fokus är viktigt i vårt arbete för goda resultat och ökad kvalitet.

Om verksamheten:

Vallentuna är en växande kommun med en kraftig utbyggnadstakt av bebyggelse och infrastruktur. Tillväxten ställer höga krav på att kommunens myndighetsutövning är effektiv. Kvalitativ handläggning liksom en hög grad av service och bemötande är viktigt för oss.

På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar vi gemensamt för att skapa framtidens Vallentuna. Totalt är vi drygt 60 medarbetare uppdelade på sju avdelningar med fokus på planering, mark- och exploatering, bygglov, kart- och mät och miljö. På miljöavdelningen finns det 15 medarbetare fördelade på miljöskydd, hälsoskydd, enskilda avlopp och livsmedelstillsyn.

Arbetsuppgifter:

I din tjänst fokusera du på att utveckla servicenivån gentemot medborgare och företag, framför allt i fråga om information, effektiv handläggning och bemötande.

Som miljöchef är du ytterst ansvarig för att arbetet på avdelningen utförs med en effektiv planering, i enlighet med uppsatta mål och tidplaner, med god kvalitet och hög servicegrad i enlighet med budget.

I din roll ingår strategisk planering, sätta relevanta mål och identifiera behov av förändringar. Operativ planering och uppföljning för att säkerställa leverans och kvalitet i uppdragen och i politiska beslutsunderlag. Du har arbetsmiljö- och personalansvar, ansvarar för ekonomisk planering, styrning och uppföljning (budget, prognos och bokslut). Svara inför politisk nämnd/utskott i de frågor som rör avdelningen, agera ombud för upphandlingar. I rollen samarbetar du inom och med övriga förvaltningar i kommunen. Du rapporterar direkt till samhällsbyggnadschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning med inriktning miljö- och hälsoskydd, samhällsbyggnad eller annan för arbetsgivaren relevant utbildning
  • Du har erfarenhet av att leda personalgrupper, gärna i rollen som avdelningschef
  • Du har kunskap om rollen som miljöinspektör och relevant miljö- och hälsoskyddslagstiftning liksom livsmedelslagstiftning och erfarenhet av myndighetsutövning i en politiskt styrd organisation
  • Meriterande med erfarenhet från politisk styrd organisation
  • B-körkort

Personliga egenskaper:

  • Du försäkrar dig om att medarbetare, processer och resurser organiseras för att nå mål så effektivt som möjligt
  • Du förbättrar och ökar medarbetarnas kompetens, bygger chefs- och medarbetarrelationen, skapar delaktighet med samsyn om verksamheten och Vallentuna kommun
  • Du utvecklar, uppmuntrar innovation, lärande och skapar anpassning till externa förändringar
  • Du är länken och representerar din verksamhet och Vallentuna kommun
  • Vallentunas värderingar syns i ditt och dina medarbetares beteenden

Information:

Engagemang, samarbete och allas lika värde ska genomsyra vår organisation. Du som söker bör självklart dela våra gemensamma värderingar. Som arbetsgivare vill vi tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och kulturell mångfald tillför. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och ett hållbart arbetsliv. För att ge så goda förutsättningar som möjligt har Vallentuna kommun en chefsakademi, för chefer och ledare, där du får utbildning och verktyg.

Anställningen är en tillsvidare på heltid med start snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För trygghet och omtanke gentemot varandra förväntar vi oss att du är fullvaccinerad mot Covid-19.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen använder vi verktyget ReachMee. Vi ber dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Har du några frågor är du välkommen att kontakta angiven person i annonsen. Intervjuer hålls fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

I den här processen använder vi oss av testning i urvalet för att på ett fördomsfritt sätt kunna bedöma de egenskaper som är viktiga för tjänsten. Om vi bedömer att du uppfyller kvalifikationskraven kommer du att få en länk för testning inom kort. För att gå vidare i rekryteringsprocessen behöver du genomföra testerna innan sista ansökningsdag.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § Säkerhetsskyddslagen

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV senast 20221120.

För mer information kontakta:

Björn Stafbom, samhällsbyggnadschef, tel. 08-587 859 00 eller bjorn.stafbom@vallentuna.se

Mer information och fackliga representanter hittar du på www.vallentuna.se/ledigajobb.