Miljöinspektör

Om tjänsten

Miljöinspektör

Tjänst: Miljöinspektör

Företag: Hedemora Kommun

Sista ansökan: 2021-06-27

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatse

Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 300 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas.

Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1400 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet.

Arbetsuppgifter

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen söker en Miljöinspektör.

Hedemora erbjuder stora möjligheter till ett rikt friluftsliv vid sjöar, berg och skog samt inomhusarenor med gym, bad och padel. Vi har längdskidåkning i Brunnsjöbergets skidanläggning med konstsnö efter fem minuters bilfärd. Gillar man att åka alpint finns ett flertal anläggningar i närheten med upp till 30 minuters bilfärd. Vill man aktivera sig med ett större kulturellt utbud är det nära till Borlänge och Falun och två timmar med tåg till Stockholm.

Vi välkomnar till en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med stort engagemang och omtanke om varandra, gör vi allt för att skapa en bättre vardag för alla i vår kommun. Vårt fokus på utveckling och kvalitet ska märkas hos våra invånare.

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen hanterar bl.a. miljö och hälsoskyddsfrågor, bygglov, GIS- och mätverksamhet, översikts- och detaljplanering, fastighetsfrågor, drift och underhåll av Hedemora stads yttre miljöer. Vi är idag ca 28 personer som samsas i gemensamma lokaler som förenklar i samarbetet med gemensamma frågor. Vid årsskiftet beräknas enligt plan vårt kommunhus stå färdigrenoverat och vi får moderna fräscha lokaler att arbeta i.

Miljöenheten består idag av en miljöchef, registrator och fyra miljöinspektörer samt en konsult på livsmedelskontrollen. Nu söker vi en miljöinspektör och ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara inom hälsoskydd. Vi kommer att sätta stor vikt vid gruppdynamiken. I tillsynen är det viktigt hur vi kommunicerar i talets språk och skrift, enkelt och regelrättsligt. Vi är ett litet team där vi hjälper och samarbetar med varandra.

Kvalifikationer

  • Du som söker har genomgått miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan likvärdig utbildning.
  • Du har erfarenhet av myndighetsutövning och tidigare uppdrag som miljö- och hälsoskyddsinspektör är meriterande.
  • Som person är du kvalitets- och resultatmedveten, serviceinriktad, gillar att arbeta med människor, är bekväm i myndighetsrollen och du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
  • Du ska vara van att arbeta självständigt och vara drivande .
  • Du måste ha en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.
  • En god datorvana och B-körkort är ett krav. Har du erfarenhet av ärendehanteringssystemet Vision är det meriterande.
  • Ett krav är goda kunskaper i tal och skrift i det svenska språket.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, engagemang och förmåga att skapa förtroende genom sakligt och empatiskt bemötande samt ditt intresse, vilja och förmåga att ge service till våra medborgare och kunder.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Ansök snarast då urval sker löpande.
Provanställning 6 månader kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser