Miljökonsult ytvatten och ekologi till WSP Environmental i Skåne

Om tjänsten

Miljökonsult ytvatten och ekologi till WSP Environmental i Skåne

Tjänst: Miljökonsult ytvatten och ekologi till WSP Environmental i Skåne

Företag: WSP Environmental Sverige

Sista ansökan: 2020-10-11

Ansökan: Ansök här

WSP Environmental har många spännande miljöprojekt på gång och vi utökar ständigt verksamheten. Nu avser vi att förstärka våra centralt belägna kontor i Helsingborg och/eller Malmö med nya medarbetare. Till vårt team Ekologi, ytvatten och miljöprövning söker vi engagerade medarbetare som vill verka för ett hållbart samhälle. Vi hjälper våra kunder med bland annat tillståndsprocesser och MKB, miljöprojektering, ekologiska tjänster, ekosystemanalyser, marinbiologiska utredningar och vattenförvaltning. Du blir en del av WSP:s drygt 4000 anställda i Sverige med alla de möjligheter som detta ger i form av utmanande projekt, kompetenta medarbetare och nätverk. WSP är ett ledande globalt företag med stark förankring på såväl den svenska som den globala marknaden, där vi är med och utvecklar vår hållbara framtid.

Ansvarsområde

  • Vi söker både uppdragsledare och handläggare. Du kommer antingen arbeta som uppdragsledare eller utredare i både större och mindre uppdrag och team.
  • God samarbetsförmåga är en förutsättning för att kunna arbeta både i våra stora uppdrag med en bredd av kompetenser och i de mindre miljöprojekten.
  • Uppdragen omfattar ytvattenutredningar och ekologiska tjänster relaterade till samhällsbyggnad (vattenbyggnad, infrastruktur), industri och olika myndighetsuppdrag.
  • I rollen ingår både fältjobb och kontorsjobb och kan innefatta ytvatten- och sedimentprovtagning, datasammanställning, upprättande och utförande av kontrollprogram (akvatisk flora, fauna och vattenkvalitet), habitatsinventeringar, recipientundersökningar, upprättande av samråd till miljökonsekvensbedömningar, påverkan på miljökvalitetsnormer, lokaliseringsstudier m.m.

Kvalifikationer

  • Vi söker Dig som har en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning från universitet eller högskola och har minst två års arbetslivserfarenhet som konsult eller av liknande arbete på kommun eller länsstyrelse.
  • God kunskap om miljöbalken och MKB-processen ser vi som en förutsättning för att driva uppdragen.
  • För att på bästa sätt komplettera gruppen ser vi gärna att du har någon specialistkunskap exempelvis inom något av följande områden; marinbiologi, limnologi, ekologi eller inventering av någon viss artgrupp.
  • Erfarenheter av ArcGIS är meriterande.
  • Vi ser det som en förutsättning att du har mycket goda svenskkunskaper i skrift eftersom de handlingar vi levererar till kunder är på svenska. Stort engagemang, hög kompetens, effektivitet, öppenhet och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt! Körkort för bil förutsätts.

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 11 oktober 2020. Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

Kontakt

Gruppchef: Jessica Gilbertsson, 010 722 53 75 WSP Sweden – Environmental

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser