Översiktsplanerare

Om tjänsten

Översiktsplanerare

Tjänst: Översiktsplanerare

Företag: Askersunds Kommun

Sista ansökan: 2021-05-03

Ansökan: Ansök här

Askersunds kommun ligger vid norra Vätterns skärgård. Vår vision är att Askersunds kommun ska vara en plats där det är attraktivt att leva och hållbart bo och verka i. Vi ska bidra till våra invånares möjligheter att ha en bra vardag.

Askersunds kommun vill erbjuda dig som medarbetare ett meningsfullt arbete med goda villkor. Vi kan erbjuda en tjänst där du blir delaktig i utvecklingen av verksamheten och du kan känna stolthet över det du gör. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar trivsel på arbetsplatsen och bra resultat. Kommunens ledord är lust, mod och engagemang!

Det finns goda pendlingsmöjligheter från Örebro och Motala med omnejd.

Samhällsbyggnad Sydnärke är en gemensam förvaltning för det tre sydnärkekommunerna Askersund, Lekeberg och Laxå, men är en del av Askersunds kommuns organisation. Samhällsbyggnad Sydnärke jobbar med plan-, bygg- och miljöfrågor och är en viktig del i kommunernas arbete med attraktivitet och hållbarhet. På förvaltningen jobbar knappt 30 personer och teamet som jobbar med planfrågor består av fyra personer,

Arbetsuppgifter

Som översiktsplanerare kommer du ansvara för framtagandet av nya översiktsplaner i Askersund och Laxå. Men att vara översiktsplanerare innebär så mycket mer. Du kommer att arbeta med olika typer av strategiska dokument och utredningar, samt att svara på remisser inom stadsbyggnadsområdet. Du kan komma att ansvara för ledning och samordning av utvecklingsprojekt. Du kommer jobba tillsammans med detaljplanehandläggarna och kan vid behov arbeta även med detaljplaner.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen (minst 180 hp) inom samhällsplanering, samhällsbyggnad, arkitektur, fysisk planering eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • Du har intresse av att skapa en hållbar framtid med samhällsplanering tillsammans med kollegor, i dialog med politiker och medborgare.
  • Du kan vara nyutexaminerad eller yrkeserfaren. Som person har du pondus, är social och gillar att driva saker tillsammans med andra.
  • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och du har erfarenhet av att arbeta med GIS. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet.
  • Körkort B är ett krav.
  • Vi ser gärna att våra medarbetare speglar samhällets mångfald.

Välkommen med dina ansökan!

 

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser