Planarkitekt

Om tjänsten

Planarkitekt

Tjänst: Planarkitekt

Företag: Gävle kommun

Sista ansökan: 2021-12-19

Ansökan: Ansök här

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som planarkitekt kommer du, tillsammans med dina kollegor bidra till att Gävle kommun blir en ännu bättre plats att leva i. Gävle expanderar och tillsammans med dig som vår nya planarkitekt gör vi Gävle attraktivt!

I rollen som planarkitekt kommer du i huvudsak att leda och samordna detaljplaneprojekt. Som ansvarig planförfattare/projektledare driver du ärenden av varierande storlek och komplexitet enligt våra rutiner och inom ramen för plan- och bygglagen.

Arbetet innebär att du har täta kontakter med allmänheten, näringslivet, samhällsbyggnadsnämnden och myndigheter. Du lägger stor vikt vid problemlösning och idéskapande som svarar upp till kundens behov och kommunens mål och riktlinjer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är utbildad planeringsarkitekt, planingenjör, landskapsarkitekt eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har ett stort intresse för samhällsplanering, stadsbyggnad och gestaltning och förståelse och vilja att arbeta i en politiskt styrd organisation. Goda kunskaper om plan- och bygglagen krävs samt att du ska kunna hantera GIS-baserade verktyg för framställning av detaljplaner och har kunskaper i ritverktyg och illustrationsprogram som tex Sketchup och Illustrator.

För tjänsten krävs goda språkliga och kommunikativa färdigheter på svenska, både i tal och skrift. Du gör dig väl förstådd och kan anpassa ditt språk efter olika situationer och målgrupper. Att tala inför grupper är inget som skrämmer dig, och du är skicklig på att få fram ditt budskap på ett kärnfullt sätt. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete samt är en person som levererar resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar på ett systematiskt, metodiskt och pålitligt sätt. Du har lätt för att fokusera på kundens behov och uppnå god kundtillfredsställelse.

Bilresor i tjänsten förekommer, därför krävs det att du har B-körkort.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.

Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.

Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.

Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Varaktighet: Tillsvidare

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser

Det senaste