-->

Planarkitekt, som vill utmana!

Om tjänsten

Planarkitekt, som vill utmana!

Tjänst: Planarkitekt, som vill utmana!

Företag: Nynäshamns Kommun

Sista ansökan: 2022-01-31

Ansökan: Ansök här

Nynäshamn växer! I samband med kommunens positiva samhällsutveckling söker vi nu en planarkitekt. Har du dessutom tankar på hur planprocessen kan utmanas för att bli smidigare och mer genomförandefokuserad så kan du vara den vi söker!
Om arbetsplatsen

Planenheten som har nio medarbetare arbetar med framtagande av detaljplaner, natur- och kulturfrågor, arkitektur och gestaltning. Enheten är en del av avdelningen för plan, bygglov och geodata där det sammantaget arbetar 22 personer.

Vi tar gemensamt ansvar för hela kedjan i samhällsbyggnadsprocessen, från initiering till genomförande och har ett tydligt genomförandefokus. Vi arbetar tillsammans i nära samspel med mark- och exploateringsenheten, projektgrupp och byggaktörer.

Dagens cirka 29 000 invånare och cirka 3000 företag förväntas bli många fler, nära 33 000 invånare år 2030, vilket innebär att vi är en expansiv kommun med en stor projektportfölj. Här kan du läsa mer om våra projekt i Nynäshamn, https://nynashamn.se/tillvaxt/stadsplanering-byggnation

För att möta det ökade behovet av bostäder, verksamhetsmark och samhällsservice växlar vi nu upp och bygger en modern organisation som snabbt kan möta framtidens utmaningar och som präglas av ett nära ledarskap och en stark teamkänsla. Vi strävar efter att varje medarbetare ska ha en god balans mellan arbete och fritid. Det finns möjlighet att arbeta viss tid på distans eller hemifrån.

Varmt välkommen att följa med på vår utvecklingsresa!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en planarkitekt och här finns tillfälle att forma din roll och ansvar utifrån verksamhetens behov och din erfarenhet!

 • I rollen som planarkitekt projektleder och handlägger du planprojekt i olika storlek och komplexitet
 • Du är med i hela stadsutvecklingsprocessen, allt från det tidiga skedet med förfrågningar, planprogram, exploateringsutredningar med mera, via planskedet med projektledning, planprövning och gestaltningsprogram, till genomförandeskedet med uppföljning av kvalitet och gestaltning
 • Med din gestaltningskompetens har du en viktig roll i arbetet med att utveckla väl gestaltade livsmiljöer
 • Det finns också utrymme för att driva egna intresseområden, som exempelvis grön design, medborgardialog, social hållbarhet eller kreativa processer

Finns rätt kvalifikationer kan du ha en expertroll eller senior roll och därigenom stärka enhetens kvalitetssäkring och verksamhetsutveckling. Du handleder och stöttar dina planarkitektkollegor i det dagliga planarbetet och tillsammans utmanar och vidareutvecklar ni planprocessen med ett tydligt genomförandefokus för ett gott resultat i Nynäshamns samhällsbyggnad. Du stödjer också planchefen i verksamhetens uppföljnings- och utvecklingsarbete.

Det här söker vi hos dig

 • Högskoleutbildning som planeringsarkitekt, landskapsarkitekt, arkitekt, stadsplanerare eller motsvarande
 • Några års yrkeserfarenhet som planarkitekt
 • God kunskap om plan- och bygglagen, miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering
 • Hanterar det svenska språket väl i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Flera års yrkeserfarenhet som planarkitekt
 • Erfarenhet av att leda och delta i projektarbete, med ekonomiskt ansvar, upphandling och att arbeta med konsulter
 • Erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation
 • God känsla för gestaltning och arkitektur och du känner dig trygg med att diskutera och utvärdera olika stadsbyggnads- och planeringsförslag
 • Vana att presentera och kommunicera information anpassat till olika målgrupper

Som planarkitekt har du flera olika ytor av samarbeten, både interna och externa, därför ser vi att du som person har en god förmåga att skapa goda relationer och olika slags kontaktytor.

Vidare är du en person som sporras av utveckling där du gärna bidrar med nya idéer, metoder och insikter samt tar initiativ till förbättringar. Du värderar hög kvalitet och produktivitet och för dig är det självklart att du uppnår utsatta projektmål. Din förmåga att väga samman olika intressen och önskemål till en god helhet är avgörande för ett gott slutresultat.

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Ida Olén, rekryterande chef som är tillbaka från julledighet den 10/1.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse, snabbt tillträde är önskvärt

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: SBN/2021/1894/001

Det här erbjuder vi dig!