Planarkitekt till Båstads kommun

Om tjänsten

Planarkitekt till Båstads kommun

Tjänst: Planarkitekt till Båstads kommun

Företag: Båstads Kommun

Sista ansökan: 2020-10-11

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen

Professionalism, arbetsglädje och respekt – Båstads kommun är en kreativ plats för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden.

Båstad växer, framförallt med bostäder kring de två stationslägena och förtätningsprojekt i kommunens tätorter. Havet, det varierade landskapet, goda kommunikationer och förvånansvärt mycket handel och kulturutbud bidrar till att göra kommunen attraktiv. Med vår just antagna översiktsplan behöver vi nu stärka upp med fler planarkitekter för att lyckas med ambitionen om att bygga våra samhällen hållbart!
Planavdelningen består av fem medarbetare som tillsammans med miljö-, geodata-, administration- och bygglovsavdelningarna bildar samhällsbyggnad. Vägarna är korta mellan olika avdelningar, möjligheten att påverka är stor och stämningen på arbetsplatsen är glad, tillåtande och öppen.

Arbetsuppgifter

Ditt arbete kommer bestå i att utforma samhället ur ett hållbarhetsperspektiv, i tätt samarbete med kommunens översiktsplanerare, bygglovshandläggare och exploateringsavdelning. Båstads utmaning är att kombinera alla olika intressen starkt närings-liv, mängder av regleringar och riksintressen, viktiga grönstråk och aktivt friluftsliv – som möts på en begränsad yta, något som gör arbetet spännande, intressant och roligt. Vi arbetar nära politiker och andra tjänstemän i kommunen med alla samhällsbyggnads-frågor. Arbetet sker i projektform där du förväntas arbeta som projektledare för detaljplanearbetet. Huvudsaklig arbetsuppgift är att ta fram detaljplaner men du kommer också att få arbeta med markanvisningstävlingar, planprogram, medborgardialoger, 3-d visualisering och mycket mer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller har annan likvärdig utbildning samt flera års erfarenhet av planarbete. Personen vi söker är prestigelös, kreativ, noggrann och positiv. Eftersom du i arbetet kommer vara i kontakt och samarbeta med många människor ska du ha god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av klimatanpassningsarbete, dagvattenhantering, hållbarhetsfrågor eller kulturmiljövård. Du kommer att arbeta med Auto CAD (Focus detaljplan), Adobe-serien och 3-d modellering (Sketchup och Svisualizer), har du erfarenhet av just dessa program ses det som ett plus. Körkort för personbil behövs.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser