Projektkonsult till kraftstationer

Om tjänsten

Projektkonsult till kraftstationer

Tjänst: Projektkonsult till kraftstationer

Företag: WSP Sverige

Sista ansökan: 2023-01-08

Ansökan: Ansök här

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. Vi finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien.


Inom sektorn för Energy, Resources and Industry erbjuder vi rådgivning för energibolag. Det rör sig om utredningar, kartläggningar och analyser av energimarknader, marknad- och omvärldsanalys i samband med uppköp/försäljning samt påverkan av EU-direktiv, ny lagstiftning och nya styrmedel. Frågeställningarna handlar ofta om framtidsrelaterade frågor som utmynnar i visioner och utveckling av företags olika verksamhetsområden. Bland uppdragsgivarna finns myndigheter, energibolag och globala företag. Till denna spännande verksamhet söker vi nu en projektkonsult.

Projektkonsult = Biträdande projektledare

Vi vill stärka teamet med ytterligare kunskap och engagemang och söker dig som vill arbeta med projektledning och kraftstationer. Du får gärna vara ”ny i karriären”. Det du behöver är erfarenhet av att arbeta minst 1 år i infrastruktur/samhällsbyggnad eller industri och anläggning och självständigt ansvarat för t.ex. projektadministration,
riskhantering, tidsplanering, rapportering samt prognos- och
budgetarbete.

Som du vet kommer investeringarna i transmissionsnätet vara omfattande under de kommande tre åren. I detta fall handlar det om att agera biträdande projektledare på plats hos vår kund och i aktiva projekt. I rollen som biträdande projektledare styr och följer du upp projektarbetet inom ditt ansvarsområde samt rapporterar till projektledaren. I rollen som projektkonsult är du ansvarig för att planera dina egna åtaganden.

I den här rollen är det viktig att du har arbetslivserfarenhet som
projektingenjör/projektstöd eller likvärdigt för stationsprojekt med
spänningsnivå om minst 130 kV.


Projektledaren delegerar olika åtgärder till dig och du håller koll på hur de påverkar förändring av tid, kostnad eller omfattning. Du stöttar och avlastar projektledaren med dagliga administrativa sysslor såsom ex. protokollskrivning, mötesbokningar m.m.

Oavsett vad du har arbetat med tidigare så kommer du att lära dig mycket i kölvattnet av att du administrerar projektets riskhantering, sammanställer och rapporterar projektstatus avseende resultat, tidplan och kalkyl och stödjer projektledaren i arbetet med att följa upp projektets beroenden och gränssnitt. Det kan röra sig om projektekonomiska frågor och prognos, stödja och avlasta projektledare i upprättande och uppföljning av projektets tidplan, resurshantering osv. Dokumentationsprocessen för projektet är en viktig ledstång i arbetet och utgör en betydande del av arbetsuppgifterna.

När du ansöker!

Berätta vilken utbildning du har. Du behöver ha akademisk universitets- eller högskoleutbildning inom teknik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet.

För att bli aktuell för uppdraget hos vår kund behöver du ha genomgått ESA-utbildning enligt branschpraxis, lägst nivå ESA fackkunnig och det är viktigt att du kan uppvisa kursintyg.

Berätta vilken projektstyrningsstyrningsmodell du har använt (exempelvis t.ex. PPS, PROPS, PRINCE2 eller XLPM) samt om du har genomfört en utbildning i projektledning såsom (t.ex. IPMA, PPS, PMI eller likvärdigt). Även här är det viktigt att du kan uppvisa intyg för att kvalificera dig.

Tveka inte att höra av dig!

På WSP kommer du att få möjlighet att göra skillnad på riktigt i omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi erbjuder dig en personlig utvecklingsplan och mentorskap, stöttning av kollegor med lång erfarenhet inom sektorn för att växa in i rollen och ett stort globalt nätverk.

Kontakt


Vi kan inte utlova rutschkana på kontoret men däremot kan vi lova dig att du kommer att få genomföra de mest bestående och inflytelserika projekt tillsammans med oss. Framtidens möjligheter för en hållbar utveckling är kärnan i det vi gör.

Claës af Burén, Avdelningschef Energistrategisk rådgivning, 010 – 722 98 88, claes.af.buren@wsp.com.

Kristin Dahlin-Hedqvist, Gruppchef Energistrategisk rådgivning, 070 – 277 43 59, kristin.dahlin.hedqvist@wsp.com.

Magdalena Ericsson, Recruiting, magdalena.ericsson@wsp.com.

Ansök så snart som möjligt

Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Dock med sista ansökningsdag den 8 januari, 2023.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.


WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.