Projektledare med inriktning hållbart byggande

Om tjänsten

Projektledare med inriktning hållbart byggande

Tjänst: Projektledare med inriktning hållbart byggande

Företag: Boverket

Sista ansökan: 2021-05-12

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen
Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket har sitt huvudkontor placerat i Karlskrona, med ett mindre kontor i Malmö. Idag arbetar cirka 260 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

Vill du bidra till att utveckla samhället i en hållbar riktning? Till huvudkontoret i Karlskrona söker Boverket nu en projektledare med inriktning mot miljö- och hållbarhet. Du kommer att ansvara för att starta upp och driva ett långsiktigt uppdrag kopplat till information om hållbart byggande. Hos oss kommer du att få arbeta med samspelet mellan politiken, juridiken och praktiken i syfte att medverka till förbättringsarbete inom hela byggsektorn.

I arbetsuppgifterna ingår att projektleda, driva, kommunicera och informera om hållbart byggande. Du bidrar med din expertkunskap från hållbarhetsområdet och leder och driver arbetet framåt. Kommunikation och beteendeförändringar är centrala delar i arbetet för att kunna bidra till verkliga förändringar.

En viktig uppgift är att i samverkan med kollegor, andra myndigheter, bransch och akademin ta fram och kommunicera kunskap och erfarenheter i syfte att göra Sveriges byggsektor mer hållbar. Inom dina områden använder du och utvecklar dina tidigare erfarenheter och dina kontaktnät inom områdena bygg, miljö, hållbarhet och kommunikation.

I förlängningen förväntas du också medverka i andra uppdrag som Boverket ska genomföra, antingen i rollen som projektledare eller sakkunnig kopplat till din tidigare erfarenhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har aktuell och relevant erfarenhet av en kombination av miljö/hållbarhet, byggande och kommunikation! Du har erfarenhet av att framgångsrikt driva större uppdrag, både vad gäller ledning av verksamhet, personal och budget. Det är särskilt värdefullt om du har erfarenhet av utvecklingsprojekt eller särskild erfarenhet på kommunikationsområdet. I grunden har du en lämplig akademisk grundexamen, till exempel som miljöingenjör. Alternativt har du en liknande utbildning inom miljö- och hållbarhet kombinerat med gedigen erfarenhet inom relevant område som kan bedömas som likvärdig.

Du är drivande och utvecklingsinriktad i din roll som projektledare. Då arbetet sker i samverkan, är det också viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på svenska. Du har en mycket god förmåga att kommunicera komplexa frågor effektivt till olika målgrupper och kan bygga relationer med samarbetspartners från olika bakgrund. Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och att arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga förmågor.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statsanställd och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser