Projektledare, Stadsbyggnad

Om tjänsten

Projektledare, Stadsbyggnad

Tjänst: Projektledare, Stadsbyggnad

Företag: Örebro Kommun

Sista ansökan: 2021-01-24

Ansökan: Ansök här

Vi har en stark tillväxt, kraftig befolkningsökning och några av landets bästa universitetsutbildningar. Vi har också ett av Sveriges bästa logistiklägen, effektiva kommunala processer och en hög ambition i att skapa hållbar utveckling. Örebro är en stad som hela tiden utvecklas – och det går fort. Stadsbyggnadsförvaltningen är navet i denna utveckling och med politiken som uppdragsgivare och medborgarna i fokus leder och utvecklar vi samhällsbyggnadsprocessen. Vi arbetar enligt den omtalade Örebromodellen där god planberedskap och långsiktighet kombinerat med flexibilitet och proaktiva arbetssätt är nycklarna till framgång.

I din roll som projektledare leder du och samordnar arbetet med projekt av olika storlek, från större stadsomvandlingsprojekt (stadsbyggnadsprojekt) till enskilda skattefinansierade projekt inom stadsbyggnadsområdet. Även andra typer av projekt som spänner över hela samhällsbyggnadsområdet ingår i uppdraget. Du följer projekten hela vägen från idé och uppdrag till planering och färdigställande. Till din hjälp har du kollegor från bl.a. översiktlig planering, detaljplanering, exploatering, naturvård och trafikplanering. Arbetet innebär även många kontakter med övriga kommunala verksamheter, politiker, byggaktörer och andra intressenter. Medborgardialog och kommunikation är också viktiga delar i många av projekten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • leda i huvudsak större projekt inom stadsbyggnadsområdet
 • ansvara för att ekonomiska och tidsmässiga ramar följs samt att rapportering sker till ansvariga uppdragsgivare
 • ansvara för att alla aspekter i projekten hanteras avvägt och med god kvalitet som resultat
 • bidra med underlag och stöd till kommunens arbete med att planera och prioritera stadsbyggnadsprojekt och investeringsprojekt

Kompetenskrav

 • akademisk examen som civilingenjör, högskoleingenjör, planarkitekt,
 • arkitekt eller annan relevant inriktning
 • erfarenhet av projektledning
 • god förmåga att kommunicera i svenska i tal och skrift

Vi söker dig som har förmåga att fungera i grupp lika väl som i självständigt arbete. Då samarbete med konsulter och kollegor med olika perspektiv och kompetenser kommer att vara en stor del i denna roll bör du snabbt kunna anpassa dig till nya förutsättningar och krav. Du är även en driven och lösningsorienterad person som strukturerat når uppsatta mål.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Meriterande

 • erfarenhet av projektledning inom stadsbyggnadsområdet
 • erfarenhet av ledning av bygg- och anläggningsprojekt
 • erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
 • erfarenhet av arbete med fysisk planering
 • erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd verksamhet
 • B-körkort

Omfattning och tillträde

Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1-2

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnad flyttade i maj 2019 till CityPassagen – ett nytt kontorshus granne med centralstationen. Idag är det ca 150 anställda på Stadsbyggnad, arbetssättet är aktivitetsbaserat. Läs mer om de pågående projekten på www.orebro.se/byggorebro

Att utveckla en attraktiv, ekologiskt, ekonomiskt och social hållbar miljö i samhället ställer krav på smart stadsplanering. Örebro är inne i intensiv tillväxt vilket innebär flera utmaningar. Vi planerar för både nya bostäder och verksamheter samtidigt som vi satsar på att skydda natur och utveckla friluftslivet nära örebroarna. Örebro kommun har arbetat mycket med effektiva och smarta arbetssätt och fått en viktig roll i den nationella debatten, vill du vara en del av det och fortsätta utveckla vårt arbete?

Stadsbyggnad ansvarar för översiktlig planering, detaljplanering, planering av stadmiljöinvesteringar, markförsörjning och exploatering, trafikplanering, naturvård, kulturmiljövård, bygglov, fastighetsbildning, GIS och kartframställning.

Övrig information

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 24 januari.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser