Projektledare till Västfastigheter

Om tjänsten

Projektledare till Västfastigheter

Tjänst: Projektledare till Västfastigheter

Företag: Västfastigheter

Sista ansökan: 2021-09-19

Ansökan: Ansök här

Västfastigheter bygger hus som räddar liv. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer samt inom kollektivtrafik och kultur- och utbildningssektorn i hela Västra Götalandsregionen. Tillsammans med våra kunder och samarbetspartners skapar vi hållbara miljöer. Därför söker vi dig som vill ha meningsfulla arbetsuppgifter och vill göra verklig skillnad för patienter och vårdpersonal. Läs mer om oss på www.vastfastigheter.se

Område projekt genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för programarbete, projektering och genomförande.

Våra kunder finns främst inom hälso-och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Västfastigheter söker Projektledare till vår projektenhet i Göteborg

Västfastigheter erbjuder dig som har flerårig erfarenhet som projektledare en roll där stimulerande och utmanade projekt samt samhällsnyttan är i fokus. Nu söker vi dig som i första hand kan axla våra större projekt vilka är i miljardklassen, med hög komplexitet och omfattande struktur.

Här arbetar vi i nära samarbete med övriga funktioner i Västfastigheters organisation och med våra kunder. Hos oss får du möjlighet till individuell utveckling och ett öppet arbetsklimat.

Som projektledare hos oss fungerar du som byggherre- samt beställarombud, du är den som driver och ansvarar för våra större investeringsprojekt från tidigt skede till färdig byggnation.

Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi och miljö. Du leder och utvecklar samarbete internt och externt.

I rollen som projektledare upprätthåller och säkerställer du en god kunddialog och all dokumentation. Du rapporterar till projektets styrgrupp och samverkar med arbetsgrupper bestående både av de som ska verka i våra byggnader och specialister i branschen. Ansvar och handhavande av alla myndighetskontakter och säkerställande att erforderliga tillstånd erhålls och krav efterföljs.

Du utgår från vårt aktivitetsbaserade kontor på Nya Regionens Hus kombinerat med arbete på projektkontor på sjukhustomterna alternativt projektkontor i anslutning till infrastrukturprojekt. Projekten drivs på samtliga sjukhustomter i Göteborg och Mölndal. Infrastrukturprojekten drivs företrädesvis inom Storgöteborg men kan även förekomma i Västra Götalandsregionen.
B-körkort är ett krav för rollen. Där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafik vid resande.

Vem vi tänker att du är:

Utbildad högskoleingenjör eller femårig utbildning inom samhällsbyggnad alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är van och trivs med att självständigt driva projekt samt att bygga upp en projektorganisation i projekten. God erfarenhet av budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Förhandlingsvana och god affärsmässighet. Du har flerårig erfarenhet av att leda byggprojekt i befattningar som projektledare, projektchef, produktionschef eller motsvarande.

Vi tror dessutom att du har goda kunskaper i entreprenadjuridik, samt sannolik erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU.

God förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Vi söker dig med handlingskraft, Inflytande och en stabilitet med förmåga att skapa en förtroendegivande arbetsatmosfär.

Du är driven och självgående, och har lätt för att organisera ditt arbete och planera på ett effektivt sätt. Du har förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa.

Ditt ledarskap sprider engagemang och delaktighet. En av dina främsta styrkor är att samordna grupper, motivera och förse andra med de befogenheter som krävs för att nå uppsatta mål.

Varmt välkommen med din ansökan senast 19 september.

I rekryteringsprocessen används personlighets och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Västfastigheter har verksamhet i hela Västra Götaland med kontor i Vänersborg, Uddevalla, Göteborg, Borås och Skövde samt på samtliga av våra driftenheter.

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västfastigheters verksamhetsidé ”tillsammans skapar vi hållbara miljöer”. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Vill du veta mer om VGR kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser