Samhällsbyggare – infrastruktur

Om tjänsten

Samhällsbyggare – infrastruktur

Tjänst: Samhällsbyggare – infrastruktur

Företag: Sigtuna Kommun

Sista ansökan: 2021-10-25

Ansökan: Ansök här

Sigtuna kommun innehåller allt från landets största internationella flygplats till olika typer av bostadsområden och vi växer! För dig som projektledare innebär det att du får möjlighet att jobba med många olika typer av projekt, med olika storlek och komplexitet. Du är med under hela processen i projekten, vilket ger stor omväxling i arbetsuppgifterna och gör att du hela tiden lär dig nya saker.

Du får stort ansvar, men också stort handlingsutrymme i dina uppdrag och stort mandat att styra över dina projekt och din arbetsdag. Hos oss är du en länk mellan politik och verklighet, och jobbar aktivt för att förbättra den fysiska miljön och på så sätt skapa bestående värde för människorna som bor i kommunen.

Som projektledare på Sigtuna kommun blir du en del av ett välkomnande och kompetent team där vi stöttar varandra och samarbetar i projekten. I dina uppdrag så har du många olika kontaktytor och får därför också möjlighet till nära samarbeten med andra kompetenser, både i och utanför organisationen. Vi arbetar i en projektmodell som hjälper oss driva projekt framgångsrikt.

Ekonomi är en av de styrande aspekterna när vi utvecklar kommunen, men för oss handlar det om att lyssna på de som bor i kommunen, prioritera bland projekten och använda pengarna så effektivt som möjligt allt för att maximera nyttan för våra kommuninvånare.

Infrastrukturenheten är en av 6 enheter på stadsbyggnadskontoret och består just nu av 12 medarbetare. Vi ansvarar för såväl övergripande planering, utredning och genomförande av samhällsbyggnad. Enhetens fokusområden inom gatubyggnad, dagvatten, trafik, parker, natur och lekplatser bidrar till att utveckla och bygga framtidens Sigtuna. I enhetens uppdrag ingår också myndighetsutövning inom trafik. Enheten ansvarar för kommunens investeringar i gator, gång-och cykelvägar, lekplatser, natur och parker. Tillsammans med 3 projektledare på enheten och med övriga enheter på samhällsbyggnadskontoret bidrar vi till att planera och genomföra Sigtuna kommuns samhällsbyggnad.

Arbetsuppgifter

Som projektledare på infrastrukturenheten, inriktad mot anläggning, deltar du i stadsbyggnadsprocessen från planprogram till och med genomförande och är den som lämnar över projekten till kommunens drift och underhåll. Under detaljplaneskedet ansvarar och bevakar du frågor kring allmän platsmark, tillsammans med kollegorna på enheten.

Inför genomförandet ansvarar du för beställning och ledning av detaljprojektering av allmän platsmark, samt tar fram förfrågningsunderlag och upphandlar entreprenörer tillsammans med upphandlingsenheten.

Du är projektledare, tillika beställare, under utbyggnadsfasen och får hjälp med byggledningen av en extern byggledare. Du driver även förbättringsarbeten av den befintliga kommunala infrastrukturen genom kommunens investeringsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en utvecklingsinriktad projektledare, som tycker om att arbeta på ett strukturerat och effektivt sätt för att nå resultat och uppsatta mål. Du har en god samarbetsförmåga, har en tydlig och rak kommunikation som du kan anpassa efter situation, samt en förmåga att tänka strategiskt.

Du bör ha en akademisk eller KY/YH utbildning som är relevant för tjänsten, eller motsvarande arbetslivserfarenhet kombinerat med utbildning i yrkeslivet. Ett grundkrav är att du har kunskap inom AB, ABT, ABK och annan fackmässig juridik såsom LOU, vilket behövs för att arbeta som offentlig beställare. Du har flerårig erfarenhet av att driva projekt, särskilt i genomförandeskede inom markanläggning, gärna från en kommun eller som kommunalt ombud.

I rollen ansvarar du för en variation av projekt som enheten hanterar, och bör behärska god svenska i både tal och skrift, samt en bra presentationsteknik. B-körkort är också ett krav för tjänsten. Erfarenhet krävs.

Övrigt

Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid!

Kontakt

I denna rekrytering arbetar Sigtuna Kommun med Jeffersonwells. För frågor angående tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Håkan Kempel på 0730-211833 eller på hakan.kempel@jeffersonwells.se .

Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast.

Välkommen in med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser