Samhällsbyggnad söker Samhällsplanerare

Om tjänsten

Samhällsbyggnad söker Samhällsplanerare

Tjänst: Samhällsbyggnad söker Samhällsplanerare

Företag: Stenungsunds Kommun

Sista ansökan: 2021-11-19

Ansökan: Ansök här

Stenungsunds kommun söker nu en samhällsplanerare.
Drivs du av att utveckla samarbeten och skapa samsyn i strategiska frågor? Vill du arbeta med framtidens Stenungsund? Hos oss får du möjlighet att följa med på Stenungsund resa som är en kommun med framtidstro, människan och naturen i centrum.

Att arbeta med samhällsplanering innebär att identifiera behov inom den fysiska planeringen och att verka för utveckling av bebyggelse, service, kommunikation, infrastruktur och miljö. Arbetet innebär att leda, driva och ansvara för kommunens strategiska planering och att ha ett övergripande ansvar för att ta fram planeringsunderlag som stödjer samhällsutvecklingen för ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet. Du ingår i ett team i verksamheten där man arbetar med strategiska planeringsfrågor i olika dimensioner.

Du kommer ansvara för omvärldsbevakning av kommunens intressen för framtida utveckling vad gäller fysik planering. Det innebär att du kommer representera kommunen i gränsöverskridande arbeten lokalt, regionalt och nationellt och analysera underlag för att ge förutsättningar för den fysiska framtida planeringen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med relevant utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig och lämplig som exempelvis grundas i samhällsplanering. Du behöver ha kunskap och gärna erfarenhet om GIS och kunna arbeta i system som stödjer GIS. Du behöver vara analytisk och ha förmåga att inspirera de människor du möter.

Eftersom rollen kräver många kontakter sätter vi stort värde på din samarbets- och kommunikativa förmåga och att du kommunicerar på ett förtroendegivande sätt så att ditt budskap når fram. Du behöver ha god förmåga att kunna leda andra. Ett gott bemötande och en god service är självklart och du ska vara en god representant för såväl verksamheten som för Stenungsunds kommun. Vårt arbete och våra uppdrag bedrivs ofta i projektform och därför är det önskvärt om du har kunskap om projektmetodik och är processorienterad.

Du behöver ha teknisk kunskap och intresse för digitala system då vi fortsatt vill utveckla vår digitala plattform. Du är initiativrik, har en bra problemlösningsförmåga och ser möjligheter i utmaningar. Är orienterad mot resultat och utveckling med god helhetssyn. En god omdömesförmåga utifrån ett kritiskt tänkande är nödvändigt för att göra bra avvägningar och prioriteringar.

B-körkort för bil med manuell växellåda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser

Det senaste