Samhällsutvecklingsstrateg

Om tjänsten

Samhällsutvecklingsstrateg

Tjänst: Samhällsutvecklingsstrateg

Sista ansökan: 2022-05-31

Ansökan: Ansök här

Är du serviceinriktad och vill arbeta med samhällsfrågor i en politisk styrd organisation? Just nu söker Nykvarns kommun en Samhällsstrateg som vill vara med och driva myndighetens arbete framåt.

Arbetsbeskrivning

I rollen som Samhällsutvecklingsstrateg jobbar du med koordinering och samordning av kontorets arbete. Du blir en viktig lagspelare i vårt löpande arbete med uppföljning, rapportering och upprättande av kontrollplaner. Du stöttar Samhälls- och näringslivsutvecklingskontorets ledning tillsammans med tre avdelningschefer. Du rapporterar till chefen för samhälls- och näringslivsutvecklingskontoret. Du förväntas bidra till samhälls- och näringslivsutvecklingskontoret övergripande mål och visa ett stort intresse samt förståelse för kontorets breda uppdrag såväl strategiskt som operativt.

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är att:

  • följa upp åtgärdsplaner och ansvarsområden som beslutas under ledningsgruppsmöten.
  • stötta i verksamhetsplanering och annan planering
  • författa besluts- och strategidokument

Kompetens

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning på minst kandidatnivå. Du är nyfiken och vill lära dig samhällsfrågor i en politisk styrd organisation, med fokus på samhälls – och näringslivsutvecklingfrågor. Vi ser gärna att du har har erfarenhet av att organisera och administrera större och mindre möten och att leda övergripande administrativa processer och tycker om och är van vid att ansvara för att allt fungerar ned på detaljnivå. Vidare är du;

  • Flexibel, serviceinriktad och tillmötesgående i ditt bemötande.
  • Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samtidigt som du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete även på detaljnivå.
  • Du har en förmåga att ligga steget före och att du är prestigelös samt tar initiativ för att uppnå resultat.
  • Du förstår ekonomiska och affärsmässiga samband, är strategisk men tycker om att arbeta operativt och ser till att få saker färdiga.
  • Du är en flexibel person som ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig.
  • Du relaterar till andra på ett lyhört sätt, är serviceinriktad samt bidrar till ett positivt arbetsklimat.

Du behöver behärska det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Vidare är du en van användare av Officepaketets program, hanterar olika digitala verktyg och är lättlärd och orädd inför att testa nya.

Om Nykvarns kommun

Med naturen som granne och storstadens puls runt hörnet väntar ungefär 11 000 invånare på att just du och din insats ska göra skillnad i deras vardag.

Nykvarn är en liten kommun. Det är vår styrka. Det är också en relativt ung kommun – driv, ansvar och utvecklingsvilja präglar oss. Avståndet är kort mellan beslut och handling och vi är vana att samarbeta över gränser.

I dag är vi cirka 800 engagerade medarbetare, och vi behöver bli fler.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba i Nykvarn kommun

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Hunter & Tailor. Ansvarig rekryterare är Caisa Linde, caisa.linde@huntertailor.com, 073-516 06 03. Urvalet kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!