Senior konsult inom ytvatten och klimatanpassning

Om tjänsten

Senior konsult inom ytvatten och klimatanpassning

Tjänst: Senior konsult inom ytvatten och klimatanpassning

Företag: WSP Bro & Vattenbyggnad

Sista ansökan: 2021-05-31

Ansökan: Ansök här

Introduktion
Vi söker nu efter en ny kollega inom ytvatten och klimatanpassning med inriktning på urbana miljöer till vår avdelning i Stockholm eller Malmö.

I gruppen, som är specialiserade på ytvattenfrågor inom urbana miljöer, dammsäkerhet samt miljöåtgärder för vattenkraft finns idag ca 14 medarbetare fördelade nationellt samt i Warszawa. Du kommer till en dynamisk grupp med hög teknisk kompetens som vill växa och bredda affären. Med hjälp av WSP´s internationella nätverk och samarbete vill vi driva den svenska marknaden.

Ansvarsområde

Som senior konsult kommer du att ansvara för att leda uppdragsarbetet i små och medelstora projekt samt fungera som teknikansvarig i större projekt. Du har beställarkontakter och sköter samordning internt och externt.

Projekten omfattar utredningar som rör klimatanpassning och översvämningsrisk med fokus på skyfallshantering, från övergripande strategiska planer för hela kommuner ner till detaljerade skeden med åtgärdsförslag i detaljområden. I din roll ingår även budgetansvar för uppdragen.

WSP värdesätter ett inkluderande arbetssätt som ger möjlighet för såväl erfarna som nyanställda att arbeta tillsammans och utvecklas. Som uppdrags-och teknikansvarig på WSP har du stora möjligheter att bidra till denna arbetskultur.

Kvalifikationer

För att passa in i rollen krävs det att du har en relevant teknisk utbildning som högskole- eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, miljö- och vattenteknik eller liknande.

  • Du har minst 5 års dokumenterad arbetslivserfarenhet av ytvattenfrågor kopplat till urbant vatten och klimatanpassning eller vatten i urbana miljöer.
  • Du har förståelse för helheten gällande översvämningsrisker. Du får gärna ha tidigare erfarenheter av att arbeta med dagvattenfrågor då detta område infattar skyfallshantering.
  • Erfarenhet från arbete inom kommun är meriterande liksom förståelse för olika teknikområden och politiska aspekter.
  • Vi ser det som meriterande med erfarenhet av hydraulisk modellering och/eller samordning.
  • Vi söker dig som är engagerad och ser helheten. Du är van att ta egna initiativ, är driven, agerar affärsmässigt och tar stort eget ansvar. Du är en engagerad lagspelare som är kommunikativ, sammarbetsorienterad och bidrar till teamets fortsatta kompetensutveckling.
  • Språkliga kunskaper inom svenska och engelska i tal och skrift är självklara och ytterligare något språk, gärna polska, är meriterande.

Mer om affärsområdet Bro & Vattenbyggnad Inom affärsområdet Bro & Vattenbyggnad har WSP samlat företagets spetskompetens inom broteknik, vattenbyggnad och marina konstruktioner i alla faser från utredning, planering och projektering till byggande och förvaltning. Affärsområdet, som är bland de marknadsledande i Sverige, tillhör även de ledande i landet inom 3D-projektering och 3D-design.

Vi erbjuder

Vi vet att en kombination av handlingsutrymme, engagemang och ansvar ofta leder till fantastiska prestationer. Vi är därför beredda att ge dig som är inställd på att satsa framåt de verktyg som du behöver för att lyckas. Våra arbetsmetoder är moderna och det är även vårt tankesätt. Detta för att kunna leva upp till vårt goda rykte som en hållbar samhällsutvecklare.
De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden. Nu hoppas vi att du med din framåtanda och ledarförmåga vill stärka oss ytterligare.

Vår ambition är att fortsätta ligga i täten och vi behöver bli fler.

Placeringsort är Stockholm eller Malmö och du kommer till en öppen och utvecklingsbenägen avdelning som är extremt duktig på att samarbeta över hela Sverige.

Har vi väckt din nyfikenhet så tveka inte att skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 31 maj 2021.

Kontakt:
Jens Linde, Senior Recruting Specialist 070-2047873.

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (Facebook), eller @lifeatwspsverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser