Senior Miljökonsult inom infrastruktur till Göteborg

Om tjänsten

Senior Miljökonsult inom infrastruktur till Göteborg

Tjänst: Senior Miljökonsult inom infrastruktur till Göteborg

Företag: Sweco AB

Sista ansökan: 2020-10-31

Ansökan: Ansök här

Swecos verksamhetsområde inom miljö i västra regionen är mycket stark och vi nu söker en erfaren miljökonsult inom infrastruktur till vårt kontor i Göteborg. Vi har mycket att göra och en massa spännande uppdrag som du välkomnas in i.

Varför jobba hos oss?

Du får en möjlighet att ingå i en stor härlig miljögrupp som har till uppgift att tillsammans skapa kvalitativa mervärden för våra kunder samtidigt som vi själva kompetensutvecklas i en stimulerande arbetsmiljö. Tillsammans stöttar vi varandra genom utbyte av snabba idéer eller genom ett nära samarbete i våra uppdrag. Vi upprättar långsiktiga mål för gruppen och för vår individuella utveckling och arbetar aktivt med att alla medarbetare ska utvecklas i vardagen och komma till sin allra bästa rätt.

Våra kunder finns inom samhällets alla olika sektorer och vi har en rad intressanta och spännande projekt där vi tillsammans arbetar för att göra projekten och våra kunders utveckling så hållbara det bara går. Vi är 16 konsulter i gruppen och vi arbetar främst som teknikansvariga miljö/hållbarhet, vi tar fram MKB:er och tillståndsansökningar enligt miljöbalken samt med olika utredningar vissa olika specialistområden såsom natur, vatten och luft. Vi arbetar med projekt inom infrastruktur, vattenverksamheter, planer och program, miljöfarlig verksamhet mm.

Din kommande roll

  • Som senior miljökonsult hos oss kommer du att arbeta som teknikansvarig miljö/hållbarhet inom Swecos stora infrastrukturprojekt och andra typer av uppdrag.
  • Du kommer även att leda arbetet med att ta fram miljökonsekvensbeskrivningar för väg- och järnvägsplaner, tillståndsansökningar för vattenverksamheter eller exempelvis vara miljöansvarig i byggskedet eller i andra miljöuppdrag vi har åt våra kunder.
  • Vi arbetar även med uppdrag i drift/underhållsskedet inom infrastruktur. Du kommer ingå i en fantastiskt grupp med mycket engagerade trevliga medarbetare, såväl många mycket erfarna som mediora och juniora konsulter och du kommer att få stora möjligheter att utvecklas efter dina önskemål, ta ansvar och forma din roll och framtid tillsammans med oss!

Dina erfarenheter

  • Nu söker vi Dig som har cirka 10 års erfarenhet av arbete med MKB:er för väg- eller järnvägsplaner eller arbete som teknikansvarig miljö i infrauppdrag, inom utredningsskede eller byggskede.
  • Du har en relevant högskole- eller universitetsexamen, gärna med inriktning mot biologi, ekologi eller vatten.
  • Du är van att arbeta som uppdragsledare eller teknikansvarig, och drivs av möjligheten att få arbeta mycket nära många duktiga kollegor inom alla teknikområden i spännande projekt med våra kunder.
  • Vi strävar efter en organisation som är utvecklande, flexibel och redundant. Det är därför extra intressant om du har erfarenhet av något annat kompetensområde såsom arbete med biologisk mångfald, naturinventeringar, vattenverksamheter mm.

Vem är Du?

Som person är du självständig, initiativrik och tar ansvar. Arbetet innebär många interna och externa kontakter och vi ser därför att du är en utåtriktad person med god samarbets­förmåga. Du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Vi fäster stor vikt vid att du är drivande, nytänkande och gärna tar dig an och utvecklar både vår egen och våra beställares verksamhet. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att vilja göra hållbara affärer, naturligt engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar för att nå hållbara lösningar. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Vårt erbjudande

Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och är branschbäst när unga ingenjörer rankar sin drömarbetsgivare. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med mycket kompetenta härliga kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar och dela med sig av sin kompetens. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Hos oss är professionell utveckling inte bara en möjlighet, det är en förutsättning.

I arbetet med infrastrukturprojekt på vårt kontor i Göteborg får du en unik chans att arbeta i en ledande roll tillsammans med en massa fantastiska kollegor. På så vis har du den bästa stöttningen och du utvecklas dagligen genom samarbetet med flera hundra kollegor som arbetar lokalt inom vår infraaffär.

Vi arbetar alltid nära tillsammans, inspirerar, utvecklar och stöttar varandra. Våra värdeord – lagarbete, nytänkande, engagemang och ansvar – är inte bara ord utan speglar på riktigt vår kultur. Vi upprättar långsiktiga mål för gruppen och för vår individuella utveckling. Vi har mycket att göra och vi har roligt tillsammans, därför går det också mycket bra för oss.

Ansökan

Ansök så snart som möjligt då vi kallar till intervjuer löpande.

Välkommen med Din ansökan!

Obs att vi i denna rekrytering vänligen undanber oss kontakt med rekryterare, annonssäljare etc.

Kontaktperson
Gruppchef Gabriella Ludvigsson +46 734122806

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser