Strategisk samhällsplanerare

Om tjänsten

Strategisk samhällsplanerare

Tjänst: Strategisk samhällsplanerare

Företag: Roslagsvatten AB

Sista ansökan: 2022-11-25

Ansökan: Ansök här

Som kommunansvarig är din huvudsakliga uppgift att ansvara för Roslagsvattens dialog gällande de strategiska VA-frågorna med kommun samt att på ett affärsmässigt sätt planera, styra och följa upp Roslagsvattens arbete med att bygga och utveckla den infrastruktur vi ansvarar för.
Med din expertkompetens bistår du kommunen i arbetet med att ta fram långsiktiga och hållbara VA-planer, förhandlar exploateringsavtal och ansvara för nyinvesteringar och dess inverkan på VA-taxan. I nära samarbete med tjänstemän och politiker utvecklar du Roslagsvattens åtagande gentemot kommunen och arbetar proaktivt för att vi ska kunna tillgodose kommunens behov.

Du som kommunansvarig äger projekten och verkställer dem internt genom att verka som beställare gentemot projektorganisationen. Du är ekonomiskt ansvarig för projektens utfall och följer kontinuerligt utvecklingen i vårt portföljverktyg för att säkerställa att Roslagsvatten håller uppsatt budget samt uppfyller de krav som kommunens VA-planer ställer.

Som kommunansvarig ingår du i en enhet bestående av fyra kollegor, som arbetar som kommunansvariga mot våra andra kommuner, en enhet som arbetar med planering och projektering, en enhet där projektledarna finns samt en enhet som arbetar med nyanslutningsärenden, alla med en gemensam chef som har huvudprocessansvaret för VA-utbyggnad.

Huvudkontoret ligger i Åkersberga där placeringen även är. Som kommunansvarig arbetar man normalt en eller två dagar i veckan i kommunhuset på kommunen.

Du erbjuds en roll i ett bolag som har som mål att bli Sveriges bästa VA bolag där du kommer till en bred och komplex roll med mycket ansvar där du får vara med och påverka samhällsbyggnationen i våra ägarkommuner.

Personprofil
Vi söker dig som har

  • Högskoleutbildning som lantmätare, samhällsbyggare, infrastruktur eller bygg
  • En affärsmässighet och god förståelse för samhällsplanering och dess förutsättningar
  • Erfarenhet av projektbeställning och projektsamordning/ledning
  • Är en van förhandlare

Det är meriterande om du dessutom har

  • Erfarenhet inom VA/Samhällsbyggnad/Entreprenad/Exploatering
  • Kunskaper inom avtalsjuridik, ekonomi och teknik gällande anläggningsarbeten

Du är intresserad av att få vara delaktig i samhällsplaneringen och vill ansvara strategiskt för VA-frågor. Du är strukturerad, analytisk, ser helheten och har lätt att förstå komplexa sammanhang. Som kommunansvarig är du föredragande i styrelse och för att lyckas i ditt uppdrag är du förtroendeingivande, lyhörd och har en stark kommunikativ förmåga.

I den här rollen är det viktigt att vara tydlig, noggrann och att ha integritet samtidigt som du är serviceinriktad och en problemlösare.

Övrigt
Roslagsvatten AB är ett kommunalt bolag med cirka 200 medarbetare och arbetar med dricksvatten, rening av avloppsvatten, hämtning av hushållsavfall samt återvinning av avfall. Verksamheten präglas av ett stort engagemang och högt tekniskt kunnande. Bolaget omsätter ca 500 mkr.

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid och tillsvidare
Arbetstid: Kontorstider, flextid
Arbetsplats: Åkersberga, Stockholm

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan

Kontaktuppgifter till fackliga företrädare:
Saco: Carina Asp, telefonnummer 08-540 835 07, e-post: carina.asp@roslagsvatten.se
Vision: Alan Moore, telefonnummer 073-644 73 21, e-post: alan.moore@roslagsvatten.se