Trafik- och infrastrukturplanerare

Om tjänsten

Trafik- och infrastrukturplanerare

Tjänst: Trafik- och infrastrukturplanerare

Företag: Knivsta Kommun

Sista ansökan: 2021-01-31

Ansökan: Ansök här

Om arbetsplatsen

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en innovativ framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

Vi söker nu en erfaren trafik- och infrastrukturplanerare till Trafik & Gatuenheten, som tillhör kommunens Samhällsbyggnadskontor. Kontoret ansvarar för förvaltning och utveckling av kommunens parker, lekparker, naturområden, avfall, vatten och avlopp, bostadsanpassning, detalj- och översiktsplanering samt gator och trafik. Vi är motorn i kommunens stadsutvecklingsprojekt där din medverkan blir en betydelsefull pusselbit.

Arbetsuppgifter

  • Som trafik- och infrastrukturplanerare hos oss kommer du arbeta med planering för trafik och infrastruktur på strategisk och lång sikt.
  • Du kommer ha en central roll i arbetet med att planera transportsystemet i ett växande Knivsta, och ansvaret för genomförande av den transportplan som nu är under framtagande och som ska gälla för det växande Knivsta, kommer att ligga på dig.
  • Knivsta kommun har, kopplat till den nationella planen för transportinfrastruktur, tecknat avtal med staten om att bygga 15 000 nya bostäder i hållbara stadsdelar under de kommande 40 åren.
  • Detta avtal är kopplat till beslutet i nationella planen om fyra spår längs ostkustbanan mellan länsgränsen och Uppsala.
  • Spårutbyggnaden kommer att innebära ett stort arbete även med regionalt och nationellt vägnät i regionen, där Knivsta kommun är en av aktörerna i samarbetet.

Det arbete som nu pågår med planering för ett växande Knivsta och en växande region kommer ställa stora krav på att lägga grunden för en effektiv och hållbar transportinfrastruktur där mobilitet kommer vara nyckeln till framgång.
I rollen kommer du vara kommunens representant i de olika projekt som ska verka för att Kommunen, Regionen och Trafikverket tillsammans lägger grunden för framtiden. En kraftigt växande region kräver ett visionärt seende, där en förändrad omvärld ställer krav på både transporteffektivitet och hållbarhet. I kommunens eget utvecklingsarbete sker samtidigt arbetet med att se över den framtida transportinfrastrukturen på lokal nivå, och där kommer du vara motorn. Du kommer även tillsammans med dina kollegor på gatu- och trafikenheten vara ett stöd till resten av kontoret i trafik och transportfrågor, främst mot planenheten. Rollen innebär också att du ansvarar för planering, förankring och genomförande av antagna planer och program inom kommunen, samt att utreda trafikfrågor och svara på remisser av trafikpolitisk karaktär. En viktig del av arbetet kommer vara att verka för en effektivare kollektivtrafik, både lokalt och regionalt. Som trafikplanerare är du kommunens kontaktperson mot Kollektivtrafikförvaltningen UL, Trafikverket, Region Uppsala samt andra aktörer i länet. Du kommer också ha kontakt med kommuninvånare, i form av svar på önskemål och synpunkter beträffande trafik.

Kvalifikationer

  • Den vi söker har en god och väl dokumenterad erfarenhet av trafik och infrastrukturplanering, gärna på regional eller nationell nivå, men har samtidigt intresset för de mindre frågorna och detaljerna.
  • Du har en akademisk examen inom samhällsbyggnad, väg och vatten eller liknande. Som person är du driven, flexibel och har god förmåga att samarbeta med andra, men är inte främmande för att argumentera i en förhandling.
  • Du är initiativrik och vågar tänka nytt för att planera för ett framtida hållbart Knivsta. Mobilitet kommer vara ett viktigt område och erfarenhet från beteendepåverkan inom området är meriterande
  • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande och det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: A995519

Övrigt

Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser