Verksamhetsstrateg till samhällsbyggnadsavdelningen

Om tjänsten

Verksamhetsstrateg till samhällsbyggnadsavdelningen

Tjänst: Verksamhetsstrateg till samhällsbyggnadsavdelningen

Företag: Länsstyrelsen i Stockholm

Sista ansökan: 2021-09-19

Ansökan: Ansök här

Länsstyrelsen i Stockholm företräder regeringen på regional nivå och är en samlande kraft i länet. Inom ramen för vårt breda samhällsuppdrag arbetar vi med samordning av olika samhällsintressen för en långsiktigt hållbar utveckling – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Länsstyrelsen har en väletablerad samverkan med länets kommuner och andra regionala aktörer.

Avdelningen för samhällsbyggnad har ett brett ansvarsområde. På avdelningen finns enheterna, bostäder och fysisk planering, samhällsskydd och beredskap, klimat och risk, samverkan Stockholmsregionen samt investeringsstöd och kulturmiljö. Avdelningen verkar för länets långsiktigt hållbara samhällsbyggnadsutveckling genom bland annat rådgivning, tillsyn och samverkan med länets kommuner och andra aktörer.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetsstrateg på samhällsbyggnadsavdelningen driver och utvecklar du tillsammans med övriga medarbetare och chefer länsstyrelsen uppdrag inom samhällsbyggnad och planering. Du ansvarar för att leda, samordna eller vara delaktig i uppdrag och processer inom avdelningens ansvarsområde för en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Rollen innebär många kontakter och samverkan med övriga avdelningar inom Länsstyrelsen men även externa aktörer i länet och nationellt.

I rollen som verksamhetsstrateg kommer du driva avdelningens arbete med verksamhetsplanering och verksamhetsuppföljning på en övergripande nivå.

Då våra uppdrag har en komplex finansiering med olika typer av anslag och dispositionsrätter behöver du relevant erfarenhet för att tillsammans med chefer och myndighetens ekonomienhet säkerställa att vi nyttjar våra medel effektivt. Vidare behöver du ha stor vana av att sätta dig in i komplexa och tvärgående frågeställningar som du sedan kan åskådliggöra, presentera och sätta i ett sammanhang utifrån den statliga förvaltningen och styrningen.

Du kommer tillsammans med avdelningens chefer utveckla ledningen och styrningen av verksamheten och säkerställa att medarbetarnas erfarenheter och driv får genomslag i utvecklingen av vår verksamhet.

Tjänsten är placerad centralt på samhällbyggnadsavdelningen och du har ett nära samarbete med samhällsbyggnadsdirektören som är din närmaste chef. Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och kommer ha goda möjligheter att gemensamt utforma tjänsten.

Kvalifikationer

Du ska ha:

 • Akademisk examen inom statsvetenskap, samhällsbyggnad, juridik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet av att leda strategiskt arbete, genom ex framtagande av inriktningsdokument och handlingsplaner inom statlig förvaltning.
 • Dokumenterad erfarenhet av statlig myndighetsstyrning, budget och finansiering.
 • Dokumenterad chefs-, samordnar, process- eller projektledarerfarenhet.
 • Erfarenhet av att utreda, rapportera och kunna agera utifrån komplexa samband.

Meriterande är:

 • God kännedom om länsstyrelsernas styrning och finansiering.
 • Erfarenhet från något verksamhetsområde som avdelningen ansvarar för.
 • Erfarenhet från Regeringskansliet.

Du ska vara:

 • Trygg i att på egen hand analysera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån angivna ramar och riktlinjer och att utifrån det driva frågor självständigt och strategiskt.
 • Prestigelös med mycket god förmåga att vara konstruktiv tillsammans med andra.
 • Strukturerad och van att hantera flera uppdrag samtidigt.
 • Kommunikativ i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställning

Anställningsform: tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Med anställning kan följa skyldighet att krigsplaceras

Vi arbetar i centralt belägna lokaler i Stockholm.

Ansökningsförfarande

Diarienummer: 112- 62044-2021
Sista ansökningsdag: 2021-09-19

I den här rekryteringen ska du inte bifoga personligt brev utan det räcker med att du svarar på urvalsfrågor och bifogar ditt CV.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men tackar nej till dig som säljer rekryteringstjänster eller annonser.

Välkommen med din ansökan!

Hållbart byggande

Samhälls- och stadsplanering

Energi

Politik och juridik

Social hållbarhet

Platsannonser