Tyréns värvar ny hållbarhetschef: ”Att ställa om till nettonoll är ett måste”

Tyréns, ett konsultföretag inom samhällsbyggnad, värvar Camilla Mattsson som ny hållbarhetschef.
– Att ställa om mot nettonoll eller att begränsa klimatpåverkan är ett måste, säger hon.

Tyréns värvar ny hållbarhetschef: ”Att ställa om till nettonoll är ett måste”
Camilla Mattson blir ny hållbarhetschef på Tyréns. Foto: Tyréns.

Camilla Mattsson är i grunden civilingenjör och har en lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet, framför allt inom samhällsbyggnadsbranschen. Bland annat har hon arbetat som hållbarhetskonsult och chef på Sweco samt som hållbarhetschef på Forsen och nu närmast på WSP. Hon är nu inne på sin fjärde dag i sin nya roll som hållbarhetschef hos Tyréns, som är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Grattis till det nya jobbet! Hur känns det än så länge? 

– Det känns jättebra, jag har fått ett fantastiskt välkomnande från alla jag träffat och många har skickat välkomsthälsningar till mig.

Under de senaste åren har Tyréns växlat upp sitt hållbarhetsarbete med nya arbetssätt och nio mätbara mål i företagets egen hållbarhetsagenda.

Vad ser du mest framemot i din nya roll?

– Jag ser fram emot mycket, att få träffa och lära känna alla nya medarbetare – och att äntligen få träffas fysiskt igen efter pandemin. Att få ta del av alla fina påbörjade arbeten inom klimat, innovation och hållbarhet ser jag mycket fram emot, säger Camilla Mattsson.

Du har lång erfarenhet av hållbarhetsarbete inom samhällsbyggnadsbranschen. Vad tar du med dig till Tyréns från tidigare roller?

– Att jag har en förståelse för utmaningarna och möjligheterna i vår del av framtidens hållbara städer och samhällen. För lyckas med omställningen måste vi samverka och arbeta tillsammans med våra kunder och beställare för att hitta nya långsiktigt hållbara lösningar som alternativ till traditionella metoder.

Vidare understryker Camilla Mattsson att olika discipliner och kompetenser inom ett projekt behöver samverka för att få bättre förståelse för sin del i projektets helhet. Det menar hon kan bidra till mer hållbara slutresultat. 

– Att dela med oss av vår kunskap i projekten skapar mervärden för såväl kunder och beställare som för samhället i stort, säger Camilla Mattsson.

Vilka är de största utmaningarna inom branschen generellt? 

– Samhällsbyggnadsbranschen står för uppskattningsvis en femtedel våra klimatutsläpp. Att ställa om mot nettonoll eller att begränsa klimatpåverkan är ett måste.

Hon säger att branschen, med bättre planering och med redan idag befintliga material och metoder, har potential att halvera klimatpåverkan från byggandet av infrastruktur och byggnader.

– Att bryta mönster och att hitta nya sätt att arbeta med till exempel kravställning och planering för att uppnå högre effektivitet och hållbarhet i alla led från idé till produktion kommer att vara en av branschens största utmaningar generellt, säger Camilla Mattsson.

 

Hämtar fler artiklar
Till startsidan