Fastighetsbranschen först med jämställda ledningsgrupper

JÄMSTÄLLDHET Enligt Allbrightrapporten 2019 har fastighetsbranschen krossat glastaket och nått upp till nivån för jämn könsfördelning. Allbrights vd Amanda Lundeteg konstaterar att det främst är de större fastighetsbolagen som briljerar.

Fastighetsbranschen först med jämställda ledningsgrupper
Allbrights vd Amanda Lundeteg Foto: Johan Bergmark

I den årliga Allbright-rapporten där jämställdheten i de svenska bolagen kartläggs konstateras att fastighetssektorn är den första jämställda branschen på börsen.

– Ett glastak har krossats och en historisk milstolpe är ett faktum. Efter år av uthålligt jämställdhetsarbete har fastighetsbranschen äntligen nått upp till nivån för en jämn könsfördelning. Fastighetsbranschen kan därmed stolt titulera sig som Sveriges första jämställda bransch med sina 40 procent kvinnor i toppen. När fastighetsbranschen nu hissas som vinnare går medaljen framförallt till de större fastighetsbolagen. Här kan könsfördelningen nästan inte bli jämnare, storbolagen briljerar med 49 procent kvinnor i ledningsgrupperna – en maratonseger, skriver Allbrights vd Amanda Lundeteg i rapportens förord.

Läs mer här

Hämtar fler artiklar
Till startsidan