Först ut med miljödeklarationer för återbrukad balk

MATERIAL Stena Stål breddar sin verksamhet inom hållbara produkter och tjänster genom att nu lansera marknadens första miljöproduktdeklaration (EPD) för återvunnen stålbalk.

Först ut med miljödeklarationer för återbrukad balk
Foto: Stena Stål.

Genom att tillhandahålla tillförlitlig och jämförbar information om produkters miljöpåverkan genom Environmental Product Declaration (EPD), ger företaget sina kunder en solid grund för beslut som upphandlingar, miljöcertifieringar och hållbarhetsrapporter.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

    Redan prenumerant?

    Nu utökas deras EPD till att även omfatta återbrukad balk, vilket Stena Stål är först med på den svenska marknaden. Genom att använda återbrukade balkar uppnås en 95-procentig koldioxidbesparing jämfört med Boverkets siffror för skrotbaserat stål.

    – Vi är stolta över att vara den första aktören i Sverige som erbjuder återbrukade balkar till bärande konstruktioner i byggen. Eftersom det är ett bra sätt att minska klimatpåverkan i olika byggprojekt tror vi den affären kommer att växa framöver, säger Christoffer Muhl Pollari, branschspecialist återbruk på Stena Stål, i en kommentar.

    Hämtar fler artiklar
    Till startsidan