Fokus på hållbarhet när fönsterjätten storsatsar

Fönster Elitfönsters ägare har godkänt deras största projekt någonsin - "One Factory". Det innebär en över 100 miljoner kronors investering för att göra företaget mer lönsamt, effektivt och hållbart.

Fokus på hållbarhet när fönsterjätten storsatsar
Jonas Hernborg, VD på Elitfönster.

Inwido, ägaren till Elitfönster, har beslutat att samla all produktion i kommunen till en enda fabrik. För detta ändamål har företaget beslutat att investera över 100 miljoner kronor i anläggningen, vilket är den största satsningen någonsin i Vetlanda. Slutresultatet ska bli ett mer lönsamt, effektivt och hållbart Elitfönster.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  ”One Factory” är namnet på företagets satsning för att optimera produktionsprocesserna och effektivisera fabriksinstallationerna i deras två Vetlandafabriker. Genom att samordna verksamheten till en enda fabrik, kommer företaget att modernisera och effektivisera sin verksamhet samtidigt som de inför hållbara metoder och processer för att uppnå sina mål.

  – Genom att sammanföra två anläggningar minskar vi transportbehoven mellan dem. Dessutom kommer vi att uppgradera våra ytbehandlingsprocesser, vilket kommer att förbättra både arbetsmiljön och processens effektivitet, samtidigt som vi använder material mer hållbart, säger Jonas Hernborg, VD på Elitfönster, till Hållbart Samhällsbyggande.

  Han berättade också att trots att produktionen kommer att samordnas till en enda fabrik, kommer antalet producerade fönsterluft att öka. Samtidigt förväntas klimatavtrycket och energiförbrukningen minska betydligt.

  Ambitionen är också att framtidsanpassningen ska ge mer tid till innovation och produktutveckling.

  – För att kunna lansera fler hållbara produkter på marknaden kommer vi också att parallellt jobba med produktutveckling. Vi planerar att lansera flera produkter redan nästa år, och denna satsning är en förutsättning för att möjliggöra detta, avslutar han.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan