Parkeringshus blir mobilitetshus

MOBILITET I framtiden kommer vi att resa på nya sätt. Samtidigt behöver stadens ytor användas på smartare sätt. Dessa insikter har nu fått Malmö att börja göra om sina parkeringshus till mobilitetshus.

Parkeringshus blir mobilitetshus
Foto: Malmö Parkering.

Utmärkta platser för bilpoolsbilar, laddning för elbilar, boxar för paketutlämning och parkering för hyrcyklar och elsparkcyklar. Det är nyheterna när Malmö gör om sitt gamla anrika parkeringshus P-huset Anna till ”Mobilitetshuset Anna”.

Omställningen har genomförts av Parkering Malmö i samarbete med Fastighets- och gatukontoret och förhoppningen äar att mobilitetshuset ska vara ett naturligt nav och enkelt att använda.

– Vi vill bidra till hållbart resande och minskad biltrafik i Malmö och lägger därför stort fokus på att skapa plats för mobilitetstjänster när vi bygger nytt och att omvandla befintliga parkeringshus till mobilitetshus, säger Almir Hodzic, vd på Parkering Malmö, i en kommentar.

I samband med utvecklingen av mobilitietshus har Malmö Parkering tagit fram en ny gemensam symbol som ska fungera som vägvisare till mobilitetslösningar. Symbolen, som är ett stiliserat grönt pilträd, visar nu vägen till alla Malmös mobilitetstjänster och finns nu förutom vid Mobilitetshuset Anna vid stadens andra moblitetshubbar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan