Så fylldes Rinkebystråket med nya hyresgäster

SOCIAL HÅLLBARHET Trots tuffa tider kommer 93 procent av lokalerna på Rinkebystråket i Stockholm att vara fyllda snart, vilket är viktigt för tryggheten i området. Det beror enligt hyresvärden Familjebostäder på att de jobbat hårt för att söka upp nya hyresgäster, med idéer som fungerar långsiktigt och ekonomiskt.

Så fylldes Rinkebystråket med nya hyresgäster
Invigning Rinkebystråket. Foto: Carl Bredberg

– Nu börjar Rinkebystråket att frodas, trots tuffa tider. Detta efter ett hårt arbete genom att aktivt söka upp nya hyresgäster, med idéer som fungerar långsiktigt och ekonomiskt. På ett år har vi gått från en uthyrningsgrad på 50 procent, till över 90 procent idag. Mer liv och rörelse i centrala Rinkeby är också viktigt för tryggheten i området, säger Dennis Wedin, borgarråd och ordförande för Familjebostäder i en kommentar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Samra Tesfamariam, lokalförvaltare på Familjebostäder tillägger:

– Fokus sedan årsskiftet har legat på att hitta hyresgäster vars verksamheter kan bära sig långsiktigt, bland annat genom till exempel offentlig finansiering.

Från och med juni månad räknar Familjebostäder med att 3643 kvadratmeter är uthyrt, vilket motsvarar drygt 93 procent av lokalerna.

Framtidens hus, café och klassrum

Bland de nya hyresgästerna nämner Familjebostäder fem exempel på verksamheter som ska skapa liv och rörelse på Rinkebystråket.

Den 1 mars öppnade cafét Taste of Africa Coffee. Verksamheten kommer bland annat att anordna studiecirklar i samarbete Medborgarskolan Stockholm på teman inom kultur och mångfald.

I mars flyttade även Orient Konsult in i en av lokalerna, en verksamhet som jobbar med stöd och matchning samt jobbcoachning för privatpersoner. Lokalerna kommer att inrymma både klassrum och kontor.

Strax efter årsskiftet öppnade en östafrikansk inredningsbutik och i juli flyttar en optikerverksamhet in i området.

Och i höst öppnar Framtidens hus, en aktivitetsbaserad verksamhet för ungdomar i en lokal på 372 kvm.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan