Så ska MKB motverka isolering under pandemin

SOCIAL HÅLLBARHET Malmös kommunala bostadsbolag, MKB, kommer att utöka sitt uppsökande arbete under coronakrisen för att exempelvis erbjuda äldre hjälp med inköp. Det finns också planer på att initiera sociala aktiviteter på gårdarna, där de boende ska kunna delta utomhus eller via fönster och balkonger.

Så ska MKB motverka isolering under pandemin
Foto: Adobe Stock

Malmös kommunala bostadsbolag, MKB Fastighets AB, kommer att utöka sitt uppsökande arbete under coronakrisen för att motverka isolering och ensamhet. Enligt ett pressmeddelande kommer de även att inleda ett samarbete med Skånes Stadsmission för kontakta och hjälpa äldre och isolerade kunder.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

–  I detta svåra läge måste alla ställa sig frågan vad de kan göra för att hjälpa. För MKB är det allra viktigaste att vi fortsätter att vara en trygg, fungerande och långsiktig hyresvärd för våra kunder. Men också att vi kan finnas där i en svår situation där många behöver vara hemma under lång tid, säger MKB:s styrelseordförande Lars-Erik Lövdén i en kommentar.

Fysiska aktiviteter som kan följas via fönster

I dagsläget kontaktar bostadsbolaget alla hyresgäster över 70 år för att erbjuda hjälp med exempelvis inköp, till de som inte redan fått det av släkt eller vänner.

Satsningarna handlar även om kommunikationsinsatser till Malmöbor som ansvariga myndigheter har svårt att nå med.

Det finns också planer på initiera ett antal sociala aktiviteter utomhus på gårdarna, där de boende ska kunna delta utomhus (med fysiskt avstånd), eller via fönster och balkonger.

För äldre, unga och trångbodda familjer

Enligt MKB, som avsatt 10 miljoner kronor för trygghetsskapande insatser under de närmaste månaderna, är aktiviteterna också en möjlighet att stödja kultursektorn som förlorat uppdrag i krisen.

Målgruppen är främst de som är över 70 år, men bolaget kommer även rikta sina insatser till barn, unga och exempelvis trångbodda familjer.

–  Som allmännyttigt bostadsbolag med 60 000 Malmöbor som boende har MKB stora möjligheter att agera. I en orolig tid blir insatser i bostadsområdena extra viktiga. MKB följer utvecklingen dag för dag och kommer att anpassa insatserna allteftersom situationen förändras, säger Emil Eriksson.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan