Stressen ökar bland byggchefer

ARBETSMILJÖ Enligt en färsk rapport från Byggcheferna upplever hela 59 procent av de högre cheferna inom samhällsbyggnadssektorn en ökad stress. Många säger att pandemin gör det svårare att vara en bra ledare.

Stressen ökar bland byggchefer
Foto: Adobe Stock

– Ledarskap handlar om relationer. Chefernas svar visar tydligt hur ledarrollen utmanas när vi inte kan träffa varandra på riktigt lika mycket som annars, säger Kajsa Hessel, ordförande i Byggcheferna i ett pressmeddelande.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Efter ett år av pandemi upplever betydligt fler chefer att det är svårare att vara en bra ledare totalt sett, än efter krisens första fas.

  Det framkommer av en färsk Novus-undersökning om hur pandemin påverkar samhällsbyggnadssektorn. Den är genomförd på uppdrag av Byggcheferna.

  Hemarbetet får inte fäste i byggbranschen

  Färre chefer inom samhällsbyggnad arbetar hemifrån än chefer generellt på arbetsmarknaden. 27 procent har jobbat på distans, vilket är lägre än många andra branscher där siffran ligger på 40 procent.

  Enligt undersökningen har hemarbetet inte riktigt fått fäste i byggbranschen utan en stor majoritet av cheferna planerar att återgå till att mest arbeta på arbetsplatsen när pandemin är över.

  Några av slutsatserna som dras av rapporten är:

  • 43 procent av cheferna i samhällsbyggnad anger att pandemin gör det svårare att vara en bra ledare än i krisens första fas.
  • Påverkan på ledarskapet handlar framför allt om att fokus på nuläget har ökat och bemanningsplanering blivit svårare.
  • 60 procent av cheferna uppger att det är svårare att träffa medarbetarna.
  • Stress bland chefer och medarbetare har ökat.

   

  Läs rapporten här

   

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan