Samhällsbyggnad i topp när bästa arbetsvillkoren kartläggs

SOCIAL HÅLLBARHET Nyckeltalsinstitutet har släppt sin årliga kartläggning av de mest attraktiva, jämställda och hälsosamma organisationerna i landet. Listorna toppas av ett byggbolag, ett stadsbyggnadskontor och ett elnätsbolag. Samtidigt visar kartläggningen att jämställdhetsarbetet tagit en paus under pandemin.

Samhällsbyggnad i topp när bästa arbetsvillkoren kartläggs
Foto: Adobe Stock

Nyckeltalsinstitutet årliga kartläggning visar att elnätsbolaget Ellevio AB är den mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige. På andra och tredje plats finns de två fastighetsbolagen Akademiska Hus AB och Humlegårdens Fastigheter AB.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

FAKTA

Topplistorna

De mest attraktiva arbetsgivarna

1. Ellevio AB
2. Akademiska Hus AB
3. Humlegården fastigheter AB

De mest jämställda arbetsgivarna

1. Stadsbyggnadskontoret i Göteborg
2. SBAB Bank AB
3. Sveriges Radio AB

De mest hälsosamma arbetsgivarna

1. Peab AB
2. E-hälsomyndigheten
3. Bankgirot

Källa: Nyckeltalsinstitutet

Stadsbyggnadskontoret i Göteborg är bäst när det kommer till jämställdhet och Byggbolaget Peab AB hamnar för andra året i rad överst på listan som den organisation som erbjuder sina medarbetare de mest hälsosamma arbetsvillkoren i landet.

Resultatet är baserat på drygt 600 000 medarbetares faktiska arbetsvillkor och kommer från data i form av indexerade arbetsvillkor som bland annat sjukfrånvaro, friskvård, lön, övertid, chefsstrukturer och karriärmöjligheter.

Jämställdshetsarbetet på paus

Kartläggningen visar också hur villkoren på den svenska arbetsmarknaden har förändrats under coronapandemin. Bland annat har hälsan förbättrats för framför allt hemmajobbare, höginkomsttagare och män.  Även vissa arbetsvillkor på den svenska arbetsmarknaden har förbättrats, trots pandemin. Det handlar till största delen om avgångar löner och övertid.

Samtidigt visar kartläggningen att jämställdhetsarbetet tagit en paus på många områden under pandemin och att det därför har varit ett sämre år för kvinnor jämfört med tidigare år.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan