Återbruksfokus i nytt hyresprojekt

ÅTERBRUK NCC och Framtiden Byggutveckling har avtalat att bygga 70 nya hyresbostäder i Göteborg. Minst hälften av materialet som används ska vara återbrukat.

Återbruksfokus i nytt hyresprojekt

Projektet, som utgör Kvarteret Återbruket i Selma stad, Backa, omfattar cirka 70 hyreslägenheter. En central aspekt i projektet är att främja storskaligt återbruk. För att reducera klimatpåverkan är målet att minst hälften av det material som används i bygget ska vara återvunnet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Uppdraget genomförs i samarbete, där NCC och Framtiden Byggutveckling initialt gemensamt ansvarar för planering, budgetering och skapandet av program- och systemhandlingar för att fastställa ett preliminärt pris för uppdraget. Detta arbete påbörjas omedelbart.

– Vi är väldigt glada att tillsammans med Framtiden Byggutveckling få vara med och driva utvecklingen av den klimatomställning som byggbranschen står inför. Det är ett spännande och viktigt bostadsprojekt, vilket ligger i linje med NCC:s strategi, säger Petra Ahlström, affärschef NCC Building Sverige, i en kommentar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan