Boendesegregation prioriteras i ny handlingsplan

SOCIAL HÅLLBARHET I den nya handlingsplanen "Ett Sverige som håller ihop" är boende ett prioriterat område i regeringens arbete mot segregation.

Boendesegregation prioriteras i ny handlingsplan
Rosenbad. Foto: Adobe Stock

Sedan 2018 arbetar regeringen utifrån en strategi för att minska och motverka segregation. I den nyligen beslutade handlingsplanen Ett Sverige som håller ihop redovisas regeringens insatser under de närmaste åren för att motverka och minska den socioekonomiska segregationen i Sverige.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Boende är ett prioriterat område i arbetet mot segregation enligt ett pressmeddelande från regeringen. Delmålet för området är minskad boendesegregation, bra bostäder för alla och stärkt samhällsservice.

– Boendesegregation måste kopplas ihop med andra samhällsutmaningar eftersom ojämlika förutsättningar och livsvillkor skapar klyftor mellan människor. Det behövs både fler bostäder och upprustning och energieffektivisering av det befintliga bostadsbeståndet för att bostadsmarknaden ska fungera bättre. Samhällsservicen i områden med socioekonomiska utmaningar behöver också stärkas, säger bostadsminister Per Bolund i en kommentar.

Regeringen har prioriterat fem områden i arbetet med att minska och motverka segregation: boende, arbetsmarknad, utbildning, demokrati och civilsamhälle samt brottslighet.

Handlingsplanen innehåller 115 insatser som tillsammans ska motverka segregationen i Sverige. Utöver dessa insatser regeringen redovisar genomförs ett stort arbete av andra aktörer, såsom myndigheter, kommuner och civilsamhällesorganisationer.

Läs mer här

Hämtar fler artiklar
Till startsidan