Kommunerna som är bäst på friluftsliv

Ekosystemtjänster Jönköping, Olofström och Sundsvall tävlar om utmärkelsen Sveriges friluftskommun 2021. Vinnaren utses 8 september. För att vinna gäller det bland annat att planera för friluftsliv, samarbeta för friluftsliv och ha en koppling till barnkonventionen.

Kommunerna som är bäst på friluftsliv
Sveriges bästa friluftskommun ska utses. Foto: StockAdobe

Årets friluftskommun ska utses. Bakom utmärkelsen, som delats ut sedan 2010, står Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening. Vinnaren utses genom en enkät, som 207 kommuner har svarat på.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Årets finalister är Jönköping, Olofström och Sundsvall.

– Det är glädjande att se att de här kommunerna är jämnt fördelade över landet och att det handlar om både små och mellanstora kommuner. Över lag har allt fler kommuner antagit friluftslivsplaner jämfört med tidigare år, säger Mia Yri, chef för Friluftslivsenheten på Naturvårdsverket, i ett uttalande.

Flera kommuner fick högsta betyg

I år var det flera kommuner som fick högsta betyg. Därmed kommer friluftsarbetet med koppling till barnkonventionen att bli avgörande för vem som vinner, och får 50 000 kronor att använda till friluftslivet framöver.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan