Pigg hundraåring firar med trädplantering

Ekosystemtjänster Koloniträdgårdsförbundet fyller 100 år och firar det med trädplantering – 2021 träd och buskar ska planteras över hela landet. I Skellefteå har en förening anlagt ett arboretum.

Pigg hundraåring firar med trädplantering
Stuga på Dalkarlslidens koloniområde i Skellefteå. Foto: Bob Falkman

Lördag 28 augusti firar Koloniträdgårdsförbundet sin hundrade födelsedag. Målet är att fram till dess ha planterat 2021 träd och buskar, något som förbundets medlemmar nästan är klara med.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

–  Vi firar och uppmärksammar dagen med aktiviteter i våra föreningar över hela landet, för att vi vill bli fler som värnar om det gröna i våra stadsmiljöer och för biologisk mångfald, säger Ulrica Otterling, förbundets generalsekreterare, i ett uttalande.

Firar med arboretum

Några av träden finns i Skellefteå, där Dalkarlslidens Koloniträdgårdsförening anlagt ett arboretum.

– Vi vill skapa en miljö för ökad biologisk mångfald där insekter, fåglar och även människor kommer att trivas, säger Lena Holmström, från styrelsen i föreningen Dalkarlsliden och en av initiativtagarna till projektet, i ett uttalande.

Ska locka fåglar

Föreningen har valt växter som drar till sig insekter och fåglar, och som samtidigt ger en spännande miljö att vandra i. Arboretumet invigs i samband med hundraårsfirandet.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan