Nu uppgraderas färdplanen inom bygg- och anläggning

HÅLLBART BYGGANDE Färdplanen inom bygg- och anläggning uppgraderas nu för att öka tempot i klimatomställningen.

Nu uppgraderas färdplanen inom bygg- och anläggning
Anders Persson, näringspolitisk chef på Innovationsföretagen.

– De målsättningar och förslag på åtgärder vi tog fram 2018 är fortsatt relevanta. Och vi vet nu att vi kan lyckas med våra mål. Men vi måste angripa utmaningarna från ett större systemperspektiv, öka innovationsgraden och rulla ut befintliga lösningar i snabbare takt, säger Anders Persson, näringspolitisk chef på Innovationsföretagen, i en kommentar.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Arbetet med att förbättra färdplanen och lansering sker i december. Inriktningen är ett ökat fokus på cirkulära affärsmodeller och ett förtydligat budskap till politiken. Genom att visa på möjligheter, identifiera hinder och definiera åtaganden är färdplanen branschens egen beskrivning av resan mot nettonollutsläpp.  är i full gång

– I en utmanande ekonomisk tid måste vi fortsätta att prioritera klimatfrågorna. Det är nödvändigt med en klok politik som främjar innovation, har höga ambitioner och premierar miljövänliga lösningar, för att säkerställa en hållbar utveckling, säger Anders Persson.

Färdplanen koordineras gemensamt av Byggföretagen i samarbete med Installatörsföretagen, Innovationsföretagen, Sveriges Allmännytta, Fastighetsägarna, Byggmaterialindustrierna, Byggherrarna och Trafikverket.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan