Hon blev Årets Byggkvinna 2021

SOCIAL HÅLLBARHET Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef har blivit utsedd till Årets Byggkvinna av Byggföretagen. Det är främst hennes arbete med psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier som gjort att hon får utmärkelsen.

Hon blev Årets Byggkvinna 2021
Emmalena Andersson Foto: Byggföretagen

För första gången har Byggföretagen utsett Årets Byggkvinna, en utmärkelse som ska lyfta fram kvinnliga förebilder som både utvecklar branschen och inspirerar fler kvinnor att söka sig dit.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Enligt branschorganisationen har intresset från branschen varit stort, över 1300 personer har engagerat sig.

  Priset hamnade till slut hos Emmalena Andersson, plåtslagare och byggchef på Plåtslageri1. Enligt Byggföretagen har Emmalena bidragit till en bättre arbetsmiljö på såväl plåtföretaget som hon är verksam i som i branschen.

  – Hon arbetar med viktiga områden som psykosocial hälsa, mobbing och trakasserier för att skapa en bättre bransch. Utöver det arbetar hon nära utbildningsorganisationer för att säkra kompetensen till byggbranschen, skriver de i ett pressmeddelande.

  ”Det jag gör, det gör skillnad”

  Och Emmalena själv beskriver utmärkelsen som omvälvande.

  – Jag har inte riktigt tagit in allt än, att jag vunnit ett sådant här fantastiskt pris. Det är en känsla av hoppande lycka och jubel, blandat med att jag inte förstår. Detta är så pass stort att det kommer ta en stund, att smälta. Priset betyder mycket för mig men även andra, då det visar hur viktigt det är att jobba med frågorna kring arbetsmiljö, jämställdhet och hela vår kultur i företagen. Det jobbet jag gör, gör skillnad, säger hon och fortsätter:

  – Tänk att jag fått vinna ett så fint pris och vara först ut någonsin. Genom att jobba med något jag brinner för. Ingen, och då menar jag ingen skall behöva må dåligt på sin arbetsplats. Kunskap och erfarenhet från olika individer/kulturer/kön behövs, för att bygga ett samhälle för alla olika individer.

   

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan