Andelen nybyggda lägenheter med trästomme ökar

BYGGMATERIAL Enligt ny statistisk har antalet nybyggda lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme ökat med 49 procent under 2019 jämfört med 2018.

Andelen nybyggda lägenheter med trästomme ökar
Foto: Adobe Stock

Enligt ny statistisk från SCB som bearbetats av Trä- och Möbelföretagen (TMF) har antalet nybyggda lägenheter i flerbostadshus som byggs med trästomme ökat med 49 procent under 2019 jämfört med 2018.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Under samma mätperiod har även andelen av totalt nybyggda lägenheter med stomme av trä ökat till 20 procent jämfört med 13 procent 2018.

  TMF:s bostadsexpert Gustaf Edgren är övertygad om att en ökad medvetenhet kring hållbarhetsfrågan har hjälpt till att öka efterfrågan på trästommar.

  – Trästommar i flerbostadshus har tydligt ökat sin andel under de senaste årens motvind för nyproduktion, och det är glädjande att vi nu visar så starka siffror, säger han i en kommentar.

  Ökningen innebar att det byggdes 4034 lägenheter med stomme av trä under 2019, vilket kan jämföras med 2719 under 2018.

  Samtidigt som andelen trästommar i nybyggda lägenheter har ökat har de som byggs med stomme i betong minskat. Dock från en hög nivå, under 2019 byggdes det 15 927 antal lägenheter med betongstomme.

  Läs mer här 

   

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan