BVB och Plant ingår samarbete – integrerar systemen

klimatberäkningar Många bygg- och fastighetsbolag använder Byggvarubedömningens Loggbok (BVB) eller Plant för att genomföra sina klimatberäkningar. Nu inleder dessa parter ett långsiktigt samarbete med målet att stödja branschen i att göra mer hållbara materialval.

BVB och Plant ingår samarbete – integrerar systemen
Hannes Morger, vd på Byggvarubedömningen och Pelle Tunell, vd på Plant .

Nu inleds ett samarbete för att skapa integrationer mellan Plants klimatberäkningsverktyg och Byggvarubedömningens Loggboksverktyg. Syftet med projekten är att främja digitaliseringen inom branschen samt minska behovet av dubbelrapportering och merjobb.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

– Vi är glada över det starka partnerskapet som nu inletts med Byggvarubedömningen. En gemensam nämnare är att vi båda samlar data om material och mängder. Plant hämtar datan från byggnadens BIM-modell. När de två systemen nu integreras kan vi utöka verifieringen och jämföra den data vi har så att den stämmer. På Plant sätter vi alltid datakvaliteten av våra klimatberäkningar högst, säger Pelle Tunell, vd på Plant, i en kommentar.

Hannes Morger, VD för Byggvarubedömningen, menar att detta samarbete kommer att förenkla processen för bygg- och fastighetsbolag och göra det lättare för dem att fatta kloka och hållbara beslut.

– Hos våra medlemsföretag och kunder är det efterlängtat att från en BIM-modell kunna skapa en Loggbok och använda vårt Loggboksverktyg för att utöver miljöbedömningarna också se vilket klimatavtryck produkterna ger. Att dela information mellan system skapar mervärde för kunderna och öppnar upp för fler samarbeten framöver, säger Hannes Morger, vd på Byggvarubedömningen.

Ambitionen är att slutföra den första integrationen senare i år, specifikt under det tredje kvartalet.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan