Gemensamt återbruk i Göteborg: ”Nu skalar vi upp”

ÅTERBRUK Tre stora fastighetsföretag går samman med Kålltorps Bygg i en gemensam satsning på återbruk, vilket syftar till att främja en mer hållbar bygg- och fastighetssektor.

Gemensamt återbruk i Göteborg: ”Nu skalar vi upp”
Foto: Platzer.

Genom återbrukshubben Kålltorps REbygg kommer fastighetsbolagen Platzer, Castellum och Vasakronan att kunna använda återbrukat byggmaterial – både vid om- och nybyggnationer.
Dessutom kommer företagen kunna skicka byggmaterial till den fysiska hubben för andra att återbruka.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  Redan prenumerant?

  Genom hubben får fastighetsbolagen skräddarsydda lösningar för hela byggprocessen, vilket effektiviserar anpassningar vid lokala projekt.

  Bolagens gemensamma mål är att tillsammans leda inom återbruk och hållbara byggprinciper inom hela bygg- och fastighetssektorn.

  Platzers hållbarhetsansvariga Emma Aaben ser gärna att fler bolag ansluter sig till REbygg.

  – Att öka användningen av återbrukat material är ett av våra fokusområden för att minska klimatpåverkan från vår verksamhet. Genom initiativet med en gemensam hubb hoppas vi att det ska bli lättare att använda mer återbrukat material. En utökad återbruksmarknad gynnar oss som aktörer i bygg- och fastighetsbranschen och våra hyresgäster, därför välkomnar vi fler bolag att ansluta sig, säger hon i en kommentar.

  Hämtar fler artiklar
  Till startsidan