Han ska leda Deromes hållbarhetsarbete

Karriär Derome utser Anders Carlsson till ny hållbarhetschef.
Tillsammans med koncernens hållbarhetsteam får han ansvaret att leda Deromes resa mot klimatneutralitet 2030.

Han ska leda Deromes hållbarhetsarbete
Anders Carlsson blir ny hållbarhetschef på Derome. Foto: Derome

– Jag är glad över att få Anders som en stark och drivande kraft i Deromes hållbarhetsarbete. Han är en god ledare, har en djup kunskap om vår verksamhet, ett stort nätverk och ett utvecklingsfokus. Han är helt rätt person att leda vår omställning till ett klimatneutralt företag och att stärka både Deromes och våra kunders konkurrenskraft med hållbara produkter, säger koncernchef Magnus Andersson, i ett pressmeddelande.

Klimatneutrala småhus 2023

Målet som Derome har satt upp är att vara klimatneutrala i egen verksamhet 2030 och i hela värdekedjan 2045. Derome har också beslutat att 2030 ska alla småhus som företaget bygger vara klimatneutrala.

– Jag vill vara med där det händer och inom hållbarhet kommer vi att göra en stor resa de närmaste åren. Det handlar om att använda mindre material och energi, att byta till nya material, minska spill, återbruka och inte minst om att ställa om till eldrift, förnybart och fossilfritt, säger Anders Carlsson.

Ett brett uppdrag

Han konstaterar att hållbarhetsarbetet spänner över hela fältet från långsiktiga FoU-projekt till varje medarbetares agerande i vardagen.

– Bredden i uppdraget lockar mig. Jag drivs av att ta tillvara det stora engagemang som finns i koncernen och hos våra partners, tillägger Anders.

Jobbat med flera innovationsprojekt

Anders Carlsson har arbetat i dryga tjugo år med teknik- och FoU-frågor inom byggbranschen, senast som teknik- och FoU-chef i Derome. Han har varit navet i flera av Deromes innovationsprojekt såsom Need4Be, One Tonne Life och nu senast förskolan Hoppet där uppdraget var att bygga en fossilfri förskola i samarbete med lokalförvaltningen, Göteborgs Stad.

Anders Carlsson tillträder tjänsten den 1 april, i samband med att nuvarande hållbarhetschef Pernilla Löfås slutar på Derome.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan