Hon blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef

Karriär Ida Bylund Lindman kliver in i rollen som Uppsala kommuns nya hållbarhetschef. I sitt nya uppdrag kommer hon leda kommunens arbete med att försöka nå de globala målen i FN:s Agenda 2030.

Hon blir Uppsala kommuns nya hållbarhetschef
Ida Bylund Lindman tar över som hållbarhetschef på Uppsala kommun. Foto: Göran Ekeberg

Ida Bylund Lindman har arbetat i Uppsala kommun sedan 2012. Under åren har hon axlat roller som avdelningschef inom arbetsmarknadsförvaltningen och samordnare för kommunens brottsförebyggande arbete.

Nu tar hon ett nytt kliv i karriären som kommunens nya hållbarhetschef.

– Jag är väldigt stolt och glad men framför allt ödmjuk inför det här viktiga uppdraget. Hållbarhetsavdelningen har gjort ett väldigt bra arbete hittills och jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter och min kompetens för att kommunens hållbarhetsarbete ska fortsätta att utvecklas, säger Ida Bylund Lindman.

Jobbar mot målen i Agenda 2030

Uppsala kommuns hållbarhetsavdelning har som uppdrag att leda och samordna hållbarhetsarbetet för att nå de globala målen i FN:s Agenda 2030. Avdelningen består av 30 medarbetare och verkar internt inom kommunen och tillsammans med externa samarbetspartners.

Ida Bylund Lindman börjar sin tjänst den 2 maj. Hon tar då över efter Laura Hartmann som gått över till arbetet som chefsekonom på LO.
Hämtar fler artiklar
Till startsidan