Heidelberg Material rekryterar miljöchef i Slite

KARRIÄR Nu står det klart att Jon Rytterbro är ny miljöchef på Heidelberg Materials Cement Sverige i Slite.

Heidelberg Material rekryterar miljöchef i Slite
Jon Rytterbro. Foto: Pressbild.

Jon Rytterbro kommer senast från Science Park Gotland, där han arbetade som projektutvecklare och stödde företag och organisationer i att påbörja sitt klimatomställningsarbete. Tidigare har han varit chef för avdelningen Hållbarhet och Utveckling på GotlandsHem, samt miljökonsult på Structor i Stockholm.

– Jag valde jobbet för att det är det häftigaste jobbet inom miljöområdet på Gotland. Jag får vara en del i arbetet med klimat- och miljöåtgärder inom tung industri. Som Sveriges enda cementtillverkare har Heidelberg Materials ett stort ansvar, och det innefattar också att arbeta proaktivt med miljöfrågorna, säger han i en kommentar.

Vidare berättar han att det ingår två miljöingenjörer i teamet och att en tredje ska rekryteras. Jon Rytterbro säger att det finns stor kompetens i verksamheten varav två tidigare miljöchefer som stöttar vid behov.

– Alla har varit välkomnande, jag har fått ett mycket bra bemötande hittills. Det blir också intressant att få ta del av och få en större inblick och förståelse för hela Heidelberg Materials-koncernen, avslutar han.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan