Ny kunskapsbank ska minska byggfusk och regelbrott

SOCIAL HÅLLBARHET Nu öppnar en ny kunskapsbank mot fusk och regelbrott i byggbranschen. Där är det meningen att seriösa aktörer som är verksamma i den svenska bygg- och anläggningssektorn ska få tillgång till tips, verktyg, kunskap och inspiration kring området sund konkurrens.

Ny kunskapsbank ska minska byggfusk och regelbrott
Claes Thunblad Foto: Byggföretagen

Kunskapsbanken är ett samarbete mellan Byggföretagen och 11 andra fack och arbetsgivarorganisationer.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Hållbart samhällsbyggande premium

Läs vidare – starta din prenumeration

Redan prenumerant?

Den vänder sig främst till regionala och lokala aktörer, beslutsfattare och tjänstemän, företag, myndigheter, fack, arbetsgivare och övriga som aktivt verkar för en schysst byggbransch.

– I kunskapsbanken har vi paketerat relevant material med reflektionsfrågor, faciliteringsvägledning och råd för hur man kan lägga upp ett samtal eller en workshop tillsammans med andra. Vi behöver stärka det regionala och lokala arbetet för sund konkurrens och Kunskapsbanken skapar en bra grund för det arbetet.

Det säger Claes Thunblad, nationell samordnare för sund konkurrens på Byggföretagen i en kommentar.

Enligt Byggföretagen kommer innehållet i banken att fyllas på efter hand.

Kunskapsbanken finns här

Hämtar fler artiklar
Till startsidan