Hon blir fastighetsbolagets nya hållbarhetschef

KARRIÄR Klimat- och hållbarhetsarbetet blir alltmer komplext, och kraven på transparens och rapportering ökar. Nu väljer AMF Fastigheter att växla upp arbetet ytterligare genom att anställa en ny hållbarhetschef.

Hon blir fastighetsbolagets nya hållbarhetschef
Foto: Antrop

Nu står det klart att Sarah Isaksson blir ny hållbarhetschef på AMF Fastigheter.

– Vi är övertygade om att en hållbar omställning är en förutsättning för att nå lönsamhet på sikt. Vi har ambitiösa klimatmål och vill aktivt bidra till den förflyttning som bygg- och fastighetsbranschen står inför. Den här rekryteringen är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter, i en kommentar.

Sarah Isaksson har lång erfarenhet inom stadsutveckling och social hållbarhet med inriktning på att skapa trygga, rättvisa och inkluderande platser. Tidigare har hon arbetat för företag som Skandia Fastigheter, Humlegården och Svensk Byggtjänst. Senast kommer hon från en roll som Hållbarhetschef på den digitala design- och innovationsbyrån Antrop.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet med att skapa inkluderande platser där alla känner sig välkomna, och att arbeta hands on med vetenskapligt baserade klimatmål. Det speglar en ambition som jag starkt delar – att driva branschen mot en mer hållbar framtid, säger Sarah Isaksson.

Hon kliver in i sin nya roll den 1 april. Den tidigare hållbarhetschefen, Michael Eskils, som har varit verksam på AMF Fastigheter sedan starten 2010, kliver in i en ny roll som Klimatstrateg.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan